Τούρκοι ζητούν άσυλο σε Ρόδο και Αλεξανδρούπολη- Είναι υποστηρικτές του Γκιουλέν;

Πρόκειται για μία οικογένεια και τρεις επιχειρηματίες

Επτά Τούρκοι πολίτες έχουν καταφύγει στην Ελλάδα για να ζητήσουν, κατά τα φαινόμενα, πολιτικό άσυλο, σε Αλεξανδρούπολη και Ρόδο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή».
Συγκεκριμένα, μια τετραμελής οικογένεια (ένα ζευγάρι καθηγητών με δύο παιδιά), έφτασε στην Αλεξανδρούπολη , πιθανότατα, με βάρκα από τον Εβρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τα τέσσερα άτομα, μόνο ο άνδρας έχει στην κατοχή του διαβατήριο σε ισχύ, ενώ τα διαβατήρια της συζύγου και των δύο παιδιών τους έχουν λήξει. Κατά πληροφορίες, η οικογένεια αναμένεται να οδηγηθεί σε κέντρο φιλοξενίας.
Στην περίπτωση της Ρόδου, πρόκειται για τρεις επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια (πιθανότατα μέσω Λίνδου ή με φουσκωτό σκάφος). Εξ αυτών, μόνο ο ένας έχει διαβατήριο σε ισχύ.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα για παράνομη είσοδο στη χώρα και αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για χορήγηση ασύλου, καθώς εικάζεται ότι πρόκειται για υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top