Αγωνία τέλος: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Αγωνία τέλος: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ!

​Αντίστροφα μετρούν το χρόνο οι περίπου 100.000 υποψήφιοι για μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς σήμερα ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι βάσεις θα είναι διαθέσιμες από τις 11:00 στην ιστοσελίδα του, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, οι οποίες θα αναρτηθούν στα σχολεία.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, στα ύψη αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις σε ιατρικές σχολές, με την Ιατρική Αθηνών να ξεπερνά τις 19.000 μόρια, ενώ πολύ κοντά θα κινηθεί και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Αντίθετα, πτώση ακόμη και 2.000 μορίων και άνω αναμένεται στις βάσεις περιφερειακών κυρίως, ΤΕΙ, ενώ θα υπάρξει άνοδος σε σχολές που βρίσκονται στις μέτριες βαθμολογικές κλίμακες (12 - 15), όπου φέτος υπήρξε υπερσυγκέντρωση βαθμολογιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top