ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ πρόστιμα στα φορτηγά που κινούνται χωρίς άδεια στους παραδρόμους

Θέλοντας να αποφύγουν την καταβολή διοδίων

​Με πρόστιμο και μάλιστα τσουχτερό απειλούνται οι οδηγοί φορτηγών, άνω των 3,5 τόνων, που εντοπίζονται να κινούνται στο παράπλευρο οδικό δίκτυο χωρίς να φέρουν ειδική άδεια (π.χ. για την εγγύτητα επιχείρισης).
Το ύψος του προστίμου ανέρχεται στα 1.000 ευρώ και μάλιστα προβλέπεται να είναι και άμεσα καταβλητέο. Αν δηλαδή ο οδηγός δεν πληρώνει επί τόπου το πρόστιμο, τότε το όχημά του θα ακινητοποιείται, όπως γράφει η Καθημερινή.
Το μέτρο αυτό έρχεται μετά την αύξηση της κίνησης φορτηγών στις παλαιές εθνικές οδούς και σε παραδρόμους προκειμένου εταιρίες και οδηγοί φορτηγών να αποφύγουν την καταβολή διοδίων στην εθνική οδό.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση κάθε όχημα άνω των 3,5 τόνων θα πρεπει να φέρει ειδική άδεια διέλευσης διάρκειας 4 ετών για να κινηθεί στις παράπλευρες οδούς.
Οι μεταφορικές εταιρείες, πάντως, αντιδρούν και κατηγορούν το υπουργείο Μεταφορών ότι δρα υπέρ των ιδιωτών που εισπράττουν τα διόδια στις εθνικές οδούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top