ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με κατ' οίκον περιορισμό αφέθηκε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου

"Είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή με ανακοπή" λέει ο δικηγόρος του

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με κατ

Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου, μετά την πολύωρη απολογία του στην ανακρίτρια Πειραιά. Η απολογία του ξεκίνησε στις δυόμιση το μεσημέρι της Παρασκευής και διήρκησε για περισσότερες από 8 ώρες.

Ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για το αίτημα του εισαγγελέα περί κράτησής του στις φυλακές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γιάννη Ηρειώτη, ο κατηγορούμενος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έχει χάσει παιδί πριν από μερικά χρόνια, και γνωρίζει τι σημαίνει ανθρώπινος πόνος.

Ο 77χρονος επισήμανε κατά την απολογία του ότι «Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ερχόταν ένα πλοίο από τα αριστερά μου και δεν θα μπορούσα να το αποφύγω». Ο ίδιος τόνισε ότι προσπάθησε να βοηθήσει τους ναυαγούς αλλά είχε ρήγμα στον πυθμένα με αποτέλεσμα το σκάφος του να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βάλει νερά και να βουλιάξει.

Όσον αφορά στην καθυστέρηση της σύλληψής του, ο δικηγόρος του επισήμανε πως «δεν πέρασαν πολλές ώρες για την παράδοσή του και την σύλληψή του από τους λιμενικούς, καθώς μετά τη σύγκρουση τον παρέλαβε σκάφος και τον πήγε σε σπίτι, που βρισκόταν δύο δρόμους μακρύτερα από το Λιμεναρχείο Αίγινας. Εκεί μετά από λίγο παραδόθηκε αυτοβούλως στις Λιμενικές Αρχές».

Ο κ.Ηρειώτης τόνισε ότι ο 77χρονος «είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή με ανακοπή και για το λόγο αυτό θα βρίσκεται σπίτι του».

Αναγνωρίστηκε επισήμως ο τέταρτος νεκρός

Στο μεταξύ, αναγνωρίστηκε και επισήμως ο τέταρτος νεκρός του τραγικού δυστυχήματος της σύγκρουσης σκαφών, ανοιχτά της Αίγινας. Τα στοιχεία του είχαν γίνει γνωστά, αλλά η σορός του δεν είχε ταυτοποιηθεί από τους οικείους του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, πρόκειται για τον 35χρονο Cherednyk Jevgen, Ουκρανό υπήκοο και σύζυγο της 29χρονης Αναστασίας Τερέτνικ, επίσης Ουκρανής που ακρωτηριάστηκε στο δυστύχημα. Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, το ζευγάρι είχε αποκτήσει κι ένα βρέφος ενός έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αίγινα: «Συγκαλύπτουν το δυστύχημ��» λέει η οικογένεια του 44χρονου και της 5χρονης που πνίγηκαν

Τραγωδία δίχως τέλος! Η κοπέλα που ακρωτηριάστηκε είναι η σύζυγος του 4ου νεκρού-Έχουν ένα μωρό

Αίγινα:Τελευταία πράξη της τραγωδίας-Ανείπωτος ΠΟΝΟΣ στη κηδεία της 5χρονης και του πατέρα της

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top