Κάνε μία ευχή!Έρχεται η εντυπωσιακή βροχή αστεριών

Ποιες ώρες πρέπει να σηκώσετε το βλέμμα στον ουρανό

Αν έχεις ανεκπλήρωτα όνειρα ή πιστεύεις αυτό που λένε πως «όταν πέφτει ένα αστέρι και κάνεις μία ευχή αυτή πραγματοποιείται», δεν έχεις παρά το βράδυ της Πέμπτης να κοιτάξεις ψηλά στον ουρανό και να πεις από μέσα σου αυτό που θέλεις να συμβεί.

Θα έχεις πολλές ευκαιρίες αφού στο Βόρειο ημισφαίριο της Ελλάδας θα κορυφωθεί η πιο εντυπωσιακή βροχή από διάττοντες Περσείδες.

Οι Περσείδες αυτή τη φορά, σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA, θα είναι οι πιο θεαματικές και θα εμφανίσουν έξαρση, καθώς στην πορεία της Γης θα βρεθούν πολύ περισσότερα μετέωρα-καμικάζι λόγω της βαρυτικής επίδρασης του Δία, που εξέτρεψε τα σωματίδια (μετεωροειδή) πλησιέστερα προς την τροχιά της Γης.

Στις 12 Αυγούστου, από 02:00 έως 07:00 θα πραγματοποιηθεί η έξαρση των μετεώρων. Στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής θα δύσει και η Σελήνη, οπότε μετά ο ουρανός θα είναι σκοτεινότερος και η παρατήρηση των διαττόντων θα είναι ανεπηρέαστη από το φως του φεγγαριού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top