Δήμαρχος για συγχαρητήρια και ΥΓΕΙΑ για κλάματα- Οδήγησε ασθενοφόρο για να σώσει θύμα τροχαίου

Πήρε τα κλειδιά, έβαλε μπρος και χωρίς να το σκεφτεί τον μετέφερε στο νοσοκομείο

Δήμαρχος για συγχαρητήρια και ΥΓΕΙΑ για κλάματα- Οδήγησε ασθενοφόρο για να σώσει θύμα τροχαίου

Μπορεί η Υγεία να περνάει τεράστια κρίση και τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα να υπολειτουργούν, ωστόσο ευτυχώς η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί!

Ενδεικτική είναι η κίνηση του δημάρχου Δεσκάτης στα Γρεβενά, Δημήτρη Καραστέργιου, που χωρίς να το σκεφτεί λεπτό… «μεταμορφώθηκε» σε οφηγό ασθενοφόρου για να σωθεί ένας νεαρός, ο οποίος είχε πέσει θύμα τροχαίου.

Το περιστατικό συνέβη αργά το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο οδηγός του ασθενοφόρου είχε πάρει άδεια. Έτσι, ο δήμαρχος μόλις ενημερώθηκε για το τροχαίο, πήγε στο κέντρο υγείας της περιοχής, πήρε τα κλειδιά του ασθενοφόρου και οδήγησε το όχημα στο σημείο του ατυχήματος για να παραλάβει τον τραυματία και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Γρεβενών.

dimarxos.jpg
Ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αργά το μεσημέρι βρέθηκε εντελώς τυχαία στο τόπο του ατυχήματος, επιστρέφοντας από αυτοψία σε έργα του Δήμου, και σοκαρίστηκε όταν είδε τον νεαρό μοτοσικλετιστή να βρίσκεται στο έδαφος με το κεφάλι του γεμάτο στα αίματα χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.

«Επικοινώνησα αμέσως με το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, αλλά το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο λόγω άδειας του οδηγού. Προς τιμήν τους ο γιατρός και μια νοσηλεύτρια έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος με ιδιωτικό αυτοκίνητο προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Πριν προλάβω να κάνω τα πρώτα χιλιόμετρα, συνάντησα στο δρόμο συμπολίτη μας που πριν να συνταξιοδοτηθεί ήταν οδηγός ασθενοφόρου του κέντρου υγείας».

Ο Δημήτρης Καραστέργιος τονίζει ότι ο άνθρωπος προθυμοποιήθηκε να πραγματοποιήσει ο ίδιος την διακομιδή του τραυματία στο νοσοκομείο. Μισή ώρα μετά, κι ενώ το ασθενοφόρο κατευθυνόταν στα Γρεβενά, ο κανονικός οδηγός του που είχε ρεπό συνάντησε το ασθενοφόρο στο μέσο της διαδρομής, όπου το παρέλαβε για να μεταφέρει τον νεαρό στο νοσοκομείο των Γρεβενών.

Ο νεαρός τραυματίας νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου με τραύματα στο σώμα και το πρόσωπο, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Facebook ανέφερε: «Δυστυχώς έγινε και αυτό. Στην Ελλάδα της κρίσης αλλά και της αδιαφορίας, όπου οι περικοπές στον τομέα της υγείας είναι πλέον ανησυχητικές, αναγκάστηκα να οδηγήσω το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης για να μεταφερθεί συμπολίτης μας που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα.

ξ.jpg

Επανειλημμένα τονίσαμε την ανάγκη πρόσληψης οδηγών ασθενοφόρων όμως οι αρμόδιοι κωφεύουν και εμείς πληρώνουμε την ανεπάρκεια τους ακριβά. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πλέον θα πρέπει να έρθουν όλοι απέναντι στις ευθύνες τους»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top