Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες καταληψίες- Λάρισα:Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Oι μεν κατηγορούνται για κατάληψη δημόσιας περιουσίας και οι δε συμπαραρίστανται στους πρώτους

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες καταληψίες- Λάρισα:Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

​Oι 74 συλληφθέντες, κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, σήμερα το μεσημέρι, κατά ομάδες.

Σε βάρος των 14 από αυτούς -οι εννέα είναι από την πρώτη και οι πέντε από τη δεύτερη κατάληψη-, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της κατάληψης δημόσιας περιουσίας και τους παρέπεμψε να δικαστούν αύριο το μεσημέρι ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.
Η πλειονότητα των συλληφθέντων προέρχεται από την κατάληψη του 8όροφου κτιρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ 34. Σε αυτούς περιλαμβάνονται αρκετοί αλλοδαποί που φαίνεται ότι συμμετείχαν στην προ ημερών κατασκήνωση της Πανεπιστημιούπολης, «No Border Camp».
Εντωμεταξύ, κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα έκανε ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών, χθες το βράδυ. Αυτοί ζητούν την απελευθέρωση των συντρόφων τους που έχουν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη.
Η ομάδα των 20 περίπου νεαρών μπήκε αιφνιδιαστικά στα γραφεία του κόμματος που βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου - Πατρόκλου - Δευκαλίωνος, και εκπρόσωποί της, δήλωσαν ότι κάνουν κατάληψη του χώρου , σε ένδειξη συμπαράστασης στους περίπου 70 συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης. Στα γραφεία εκείνη την ώρα, βρίσκονταν 5-6 νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίαζαν, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά την επιμονή των καταληψιών να καταλάβουν και να παραμείνουν στον χώρο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top