Φίλος Φύσσα: Αν βοηθούσα τον Παύλο, ίσως να ήμαστε και οι δυο νεκροί

Δεν είχε καταθέσει επί τρία χρόνια λόγω κλονισμού

Φίλος Φύσσα: Αν βοηθούσα τον Παύλο, ίσως να ήμαστε και οι δυο νεκροί

​Στον ενεργό ρόλο δύο αντρών λίγα λεπτά πριν την δολοφονία Φύσσα, αναφέρθηκε στην κατάθεσή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Χατζηευστρατίου, φίλος του μουσικού που δεν είχε καταθέσει επί τρία χρόνια λόγω κλονισμού.

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα μίλησε για την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου που βρισκόταν έξω από την καφετέρια, το οποίο μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο και απηύθυνε κάλεσμα όπως είπε, αλλά και στην έλευση του εξωτερικού φρουρού, του αποκαλούμενου «διαμεσολαβητή», που πήγαινε πότε στους μαζεμένους έξω από το μαγαζί, πότε στην παρέα τους.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε επίσης και στο ρόλο δυο ατόμων που «φαίνονταν να είναι χρυσαυγίτες», και οι οποίοι κοιτούσαν επίμονα και περίεργα τον Παύλο Φύσσα μέσα στην καφετέρια Κοράλλι.

Ένα ακόμη στοιχείο που αποκάλυψε ο μάρτυρας, είναι πως αργότερα και ενόσω η παρέα του προχωρώντας πεζή προς την Κεφαλληνίας δεχόταν λεκτική επίθεση από 30-40 χρυσαυγίτες που τους ακολουθούσαν, είδε έναν άντρα «στην μέση της Τσαλδάρη», ο οποίος του φάνηκε «πιο φανατισμένος».

Απευθύνθηκε προσωπικά στον Παύλο, τον κοίταζε μέσα στα μάτια και του φώναξε «έλα εδώ ρε κότα, θα σε σκοτώσω» και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ένας αστυνομικός βρέθηκε ανάμεσα στον Παύλο και στον τύπο.

Ο μάρτυρας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς έγινε τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα την οποία την πληροφορήθηκε από τον ασύρματο της αστυνομίας. Μάλιστα φοβήθηκε ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα εμφανιζόταν κάποιος χρυσαυγίτης και θα τον μαχαίρωνε.

Αναφερόμενος στο φίλο του είπε ότι ήταν «ευθύς, ήρεμος, ο σοφότερος της παρέας, πολύ εργατικός και προστατευτικός, προσθέτοντας ότι «επειδή ήμαστε μικρότεροι έμπαινε πάντα μπροστά».

Η πλευρά των κατηγορουμένων υποστήριξε πως τίθεται θέμα ψευδορκίας του μάρτυρα εντοπίζοντας «εξόφθαλμες αντιφάσεις». Κατά την διάρκεια των ερωτήσεων από την υπεράσπιση ο μάρτυρας είπε: «Ξέρετε πόσο κόπο έχω κάνει για να βάλω το μυαλό μου σε μια σε��ρά;» και επεσήμανε πως έχει δώσει μία μόνο κατάθεση στην ΓΑΔΑ η οποία είναι ελλιπής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top