Στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οι 8 Τούρκοι συλληφθέντες- Παρουσιάζονται στην υπηρεσία ασύλου

Πήραν τριήμερη αναβολή

Στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οι 8 Τούρκοι συλληφθέντες- Παρουσιάζονται στην υπηρεσία ασύλου

​Στο Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν στη χώρα μας με ελικόπτερο το Σάββατο ζητώντας άσυλο. Οι στρατιωτικοί πήραν τριήμερη αναβολή ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στην υπηρεσία ασύλου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου συνέντευξή τους.

Οι κρατούμενοι, στους οποίους η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, υπέβαλλαν ηλεκτρονικά, το βράδυ του Σαββάτου, την αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί, πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», της πρωτεύουσας του Έβρου, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σε περίπτωση απόρριψης από την υπηρεσία ασύλου της αίτησής τους, οι αιτούντες έχουν και θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή που εδρεύει στην Αθήνα και εφόσον υπάρξει και δεύτερη απόρριψη υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικασ��ήρια.

Οι 8 κατηγορούμενοι αρνούνται ότι είχαν συμμετοχή ή γνώριζαν οτιδήποτε για το πραξικόπημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top