ΛΟΥΚΕΤΟ στα ναυπηγεία της Ελευσίνας- Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους

Κατασχέθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της επιχείρησης

ΛΟΥΚΕΤΟ στα ναυπηγεία της Ελευσίνας- Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους
Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά την αψυχολόγητη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων να κατασχέσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης. Έτσι καθίσταται αδύνατη η καταβολή των μισθών, όπως και η πληρωμή όλων των λοιπών εξόδων της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι δεν κρύβουν την αγωνία τους μιλώντας αποκλειστικά στο Star.

Τα τελευταία 6 χρόνια οι 600 περίπου εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν μετατραπεί σε πειραματόζωα. Το Ελληνικό κράτος σε άλλη μια επίδειξη αναλγησίας και αδιαφορίας αποφάσισε να τους υποβάλλει σε ακόμα μία δοκιμασία. Κατέσχεσε τα λεφτά της μισθοδοσίας τους παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Λεφτά που τους είχε δώσει το πολεμικό ναυτικό.

Αυτή η εξέλιξη είναι δυστυχώς ακόμα ένα καρφί στο σταυρό του μαρτυρίου για τις οικογένειες των εργαζομένων που δίνουν κυριολεκτικά έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε τα απαραίτητα για να συντηρηθούν!

Από το 2009 άρχισαν τα προβλήματα στην καταβολή των μισθών τους και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, καθώς δεν έχουν φθάσει ακόμα στην τσέπη τους οι 12 μισθοί του 2015. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που το Ναυπηγείο έχει αναλάβει τη ναυπήγηση δύο πυραυλακάτων που χρειάζονται για την θωράκιση του Αιγαίου.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top