Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας!ΦΙΑΣΚΟ με εκατοντάδες Τούρκους τουρίστες στη ΧΙΟ

Τέθηκε εκτός λειτουργίας το σύστημα ελέγχου διαβατηρίων για περισσότερες από….3 ώρες

Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας!ΦΙΑΣΚΟ με εκατοντάδες Τούρκους τουρίστες στη ΧΙΟ

​Δεν υπάρχει Έλληνας που να μη γνωρίζει ότι η βαριά βιομηχανία αυτού του τόπου είναι ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός. Κι΄όμως στο απόγειο της τουριστικής περιόδου και μάλιστα στη Χίο, το νησί των καραβοκύρηδων και των καπεταναίων, συνέβη το απίθανο!

Λίγο μετά τις 8:30, το σύστημα ελέγχου διαβατηρίων τέθηκε εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα στο Τελωνείο της Χίου να σχηματιστούν ουρές από εκατοντάδες Τούρκους, που για παραπάνω από 3 ώρες παρέμεναν καρτερικά να θεωρήσουν τα έγγραφά τους. Και ναι, μια βλάβη μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στον κόσμο. Όχι όμως για 3 ώρες.

αρχείο λήψης.jpg

Λιποθυμίες και…ειρωνικά χειροκροτήματα από τους Τούρκους

Τούρκοι τουρίστες που επέλεξαν τη Χίο για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, με αφορμή τη θρησκευτική γιορτή τους, το γνωστό Μπαϊράμι, ταλαιπωρήθηκαν για ώρες κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο χωρίς ούτε ένα μπουκαλάκι νερό.

Όπως μετέδωσε το politiis chios, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μη αντέχοντας άλλο την αναμονή, μία υπήκοος Τουρκίας κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο του νησιού.

Μάλιστα η οικογένειά της ειδοποίησε το γραφείο από το οποίο θα ενοικίαζαν αυτοκίνητο, ότι θα παραλάβει το όχημα από τα… Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου.

chios1_535_355.jpg
Μη έχοντας άλλο τρόπο αντίδρασης, οι στοιβαγμένοι τουρίστες άρχισαν να χειροκροτούν με ειρωνεία, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στην Ευρώπη.

«Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη όσα χρήματα έχετε ανάγκη εσείς, κι όμως αυτά δεν συμβαίνουν στην Τουρκία. Ζητάτε να σας στηρίξουμε, αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι μεγάλο πρόβλημα για εσάς τους Έλληνες», δήλωσαν στην κάμερα με τις εικόνες να ταξιδεύουν ήδη εκθέτοντας τη χώρα μας.

Την εικόνα των όσων τραγικών διαδραματίστηκαν στο Τελωνείο, ήρθε να συμπληρώσει η απόφαση πολλών Τούρκων να επιβιβαστούν στα πλοιάρια και να επιστρέψουν απογοητευμένοι πίσω στον Τσεσμέ. «Λυπούμαστε για την απόφασή μας να έρθουμε στη Χίο. Όμως δεν αντέχουμε άλλη ταλαιπωρία», δήλωσαν απογοητευμένοι.

Τελικά λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και προκειμένου να δοθεί λύση στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών, αποφασίστηκε να γίνει τυπικός έλεγχος από τους Αστυνομικούς απλά με την εξέταση του διαβα��ηρίου και της VISA καθώς και των εγγράφων ταυτοπροσωπίας.

Και αναρωτιόμαστε γιατί αυτό δεν έγινε νωρίτερα, πριν ρεζιλευτούμε…πριν οι Τούρκοι μας πάρουν στο ψιλό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top