Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα για την επέτειο του δημοψηφίσματος

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε όσοι κινηθείτε στο κέντρο της Αθήνας

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα για την επέτειο του δημοψηφίσματος
Συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα η ΑΔΕΔΥ στις 19.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα, με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, επρόκειτο για μία «κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη συμφωνία με την τρόικα».

τευξςρυξςρυξ.jpg

Στο ίδιο κείμενο ασκείται κριτική στην κίνηση της κυβέρνησης να μετατρέψει το λαϊκό «ΟΧΙ» σ’ ένα ταπεινωτικό «ΝΑΙ σε όλα».

«Μπροστά στη “δεύτερη αξιολόγηση” ακολουθεί ένα αντεργατικό πακέτο μέτρων για τα εργασιακά ανάλογων και χειρότερων ρυθμίσεων με τον νόμο που έχει οδηγήσει στους δρόμους τους εργαζόμενους στη Γαλλία.
Ομαδικές απολύσεις, περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, λοκ άουτ υπέρ της εργοδοσίας, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και άλλα παρόμοια μέτρα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, στοχεύοντας στο “χτύπημα” ακόμα και του δικαιώματος στον αγώνα», προστίθεται στην ανακοίνωση. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top