Τα ΜΥΣΤΙΚΑ του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ: Πως θα το συμπληρώστε σωστά – Οι έξυπνες επιλογές σχολής

Λήγει στις 8 Ιουλίου η σχετική διορία

Τα ΜΥΣΤΙΚΑ του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ: Πως θα το συμπληρώστε σωστά – Οι έξυπνες επιλογές σχολής

Μέχρι τις 8 Ιουλίου έχουν περιθώριο νέοι και νέες που πάλεψαν για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Όπως εξηγούν καθηγητές στο STAR, το σημαντικό είναι οι μαθητές να βάλουν πάνω απ’ όλα τα θέλω τους και να είναι πολύ προσεκτικοί στις επιλογές τους.

Παράλληλα, μοιράζονται μαζί μας και κάποια… μυστικά!

Έχουμε και λέμε:

1. Παρεξηγημένα τμήματα

Όπως λένε στο STAR σε αυτά συγκαταλέγονται τμήματα όπως της Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής, της Βιοτεχνολογίας, των Φυτικών Πόρων και των Επιστημόνων Τροφίμων και Διατροφής, τα οποία παρέχουν επαγγελματικά δικαιώματα γεωπόνου που στις μέρες μας προσελκύει αρκετούς νέους ανθρώπους.

2. Διπλά επαγγελματικά δικαιώματα

Οι απόφοιτοι σχολών Τουριστικών Επιχειρήσεων μπορούν να εργαστούν και ως λογιστές. Οι σχολές Πληροφορικής των Οικονομικών Σπουδών και οι σχολές Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, δίνουν και δικαιώματα οικονομολόγου.

Τέλος, η Σχολή Ναυπηγών του ΕΜΠ δίνει και δικαιώματα μηχανολόγου-μηχανικού.

3. «Άγνωστοι» επαγγελματικοί δρόμοι

Όπως τονίζουν καθηγητές και ειδικοί στο STAR, από διάφορες σχολές μπορούν να προκύψουν πολλές επαγγελματικές κατευθύνσεις που εκ πρώτης όψεως δεν είναι ορατές.

Τρανό παράδειγμα η Κτηνιατρική, αφού οι απόφοιτοι μπορούν να βρουν δουλειά σε ιχθυοκαλλιέργειες, εργαστήρια τροφίμων, βιομηχανίες κλπ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top