Στους δρόμους οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων- Είναι μήνες απλήρωτες

Τι δήλωσε στο Star o Πρόεδρος ΠΟΕΙΔ

Στους δρόμους οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων- Είναι μήνες απλήρωτες

​Απλήρωτες εδώ και δυο μήνες, είναι οι περίπου εννιά χιλιάδες συμβασιούχες καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων, με τις συμβάσεις τους να λήγουν σήμερα και με την αβεβαιότητα, αν θα ξαναπροσληφθούν τον Σεπτέμβριο, να βασανίζει κι εφέτος την καλοκαιρινή καθημερινότητά τους.

«Διεκδικούμε μια σταθερή δουλειά. Αύριο τελειώνει η σύμβασή μας και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε τον Σεπτέμβριο» είπε στο Star η κυρία Αναστασία Μαριώτου που είναι συμβασιούχος καθαρίστρια.

Αρκετές καθαρίστριες, ακόμη και με άνεργο σύζυγο ή με παιδιά που σπουδάζουν, αμείβονται με 150-210 ευρώ το μήνα.

«Υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν πληρωθεί για μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά η Σοφία Κοντογιάννη, ενώ η κυρία Όλγα Σκορδάκη συμπλήρωσε: «Δεν μας βάζουν βαρέα, επειδή είμαστε συμβασιούχες. Στις μόνιμες όμως βάζουν».

Αρκετές ήρθαν στη διαδήλωση με τα κίτρινα γάντια και τις σκούπες της δουλειάς.

Η Αθανασία Χατζηγεωργίου έχει άνεργο σύζυγο και δυο ανήλικα παιδιά.

«Τρέχουν χρέη και υποχρεώσεις παιδιών. Καθημερινά είναι τα προβλήματά μας» επισήμανε και πρόσθεσε: «Δεν μας δίνει κανένας σημασία. Εχω δυο μήνες απλήρωτη, κι έχω τρία παιδιά. Τι πρέπει να κάνω

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποί��ς υποσχέθηκε να βγάλει απόφαση, ώστε να έχουν προτεραιότητα στις νέες συμβάσεις του Σεπτεμβρίου.

«Δεν μας αρκούν οι υποσχέσεις του υπουργού» δήλωσε ο Πρόεδρος ΠΟΕΙΔ κύριος Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

«Δεν μπορούμε άλλο με τα μπλοκάκια. Εγώ θέλω ένα χρόνο για να βγω στη σύνταξη. Είμαι 50 ετών. Ποιος θα με πάρει για δουλειά εμένα; Κανείς!» είπε μία άλλη συμβασιούχος καθαρίστρια η κυρία Θωμαή Μακρή.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, αν τυχόν προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις καθαριστριών, θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Οπότε πιθανολογούν ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα προσληφθεί ούτε μία από τις σημερινές...

ΔΕΙΤΕ το βίντεο που προβλήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top