ΘΛΙΒΕΡΟ! Το 1/3 του πληθυσμού δεν έχει φίλους γιατί προτιμά το κινητό του

Θα τα φτιάχνουμε με smartphone στο μέλλον;

ΘΛΙΒΕΡΟ! Το 1/3 του πληθυσμού δεν έχει φίλους γιατί προτιμά το κινητό του

​Τα πάνω κάτω στην ζωή και την καθημερινότητα μας έχουν φέρει τα έξυπνα τηλέφωνα, με πολλούς Ευρωπαίους να τα βάζουν πιο πάνω ακόμη και από τους φίλους τους!

Σύμφωνα με πείραμα που διεξήγαγε η Kaspersky Lab σε πανεπιστήμια της Ευρώπης, το 1/3 του πληθυσμού θα έδινε τη θέση του φίλου του σε μια έξυπνη συσκευή, ενώ το 37% αξιολογεί ως ίσο ή ακόμη και σημαντικότερο το smartphone από έναν φίλο. Το 29% των φοιτητών θεωρεί το έξυπνο τηλέφωνο ως το ίδιο ή περισσότερο σημαντικό από τους γονείς του, ενώ ένας στους πέντε δήλωσε ότι η συσκευή έχει μεγαλύτερη σημασία από ότι ο/η σύντροφός του. Για το 17% οι έξυπνες συσκευές είναι από τα πράγματα με την υψηλότερη σημασία στη ζωή, ενώ για το 1% το έξυπνο κινητό είναι σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή του.

Παρά τη διευρυμένη διείσδυση του Διαδικτύου και των κινητών συσκευών διαπιστώθηκε στην ίδια έρευνα ότι η ασφάλεια εξακολουθεί να παραμένει δευτερεύον μέλημα των χρηστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παραπάνω πείραμα το 93% των ερωτηθέντων έδωσε τον κωδικό PIN της συσκευής του χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν αυτό ζητήθηκε.

Την ίδια στιγμή, όμως, που οι Έλληνες καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στις ηλεκτρονικές αγορές και αυξάνουν συνεχώς τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα, η αγορά smartphones παρουσιάζει έντονα σημάδια κορεσμού, εμφανίζοντας το χειρότερο 3μηνο όλων των εποχών σε επίπεδο πωλήσεων κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου του 2016.

Γεγονός, πάντως, παραμένει ότι η παγκόσμια τάση, που θέλει τη ζωή μας να κυριαρχείται από τις έξυπνες συσκευές δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον Έλληνα καταναλωτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top