ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ για τον θάνατο του 9χρονου-ΣΚΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ στο φαράγγι του Βουραϊκού

Όλη η Ελλάδα κλαίει για τον μικρό Βασίλη

ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ για τον θάνατο του 9χρονου-ΣΚΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ στο φαράγγι του Βουραϊκού

​Έρευνες για το πώς ο 9χρονος έχασε την ζωή του στο φαράγγι του Βουραϊκού πραγματοποιούν Πυροσβεστική και Αστυνομία, μετά την ανάσυρση της σορού του άτυχου παιδιού από άνδρες της ΕΜΑΚ, το βράδυ της Κυριακής.

_569.jpg
Η διαδρομή

O μικρός Βασίλης, κάτοικος Αθηνών, βρέθηκε στα Καλάβρυτα με τους γονείς, τα αδέλφια του και φιλική οικογένεια.

Την Κυριακή από νωρίς το πρωί οι 6 ενήλικες και τα τρία παιδιά κατέβηκαν με τον Οδοντωτό και από εκεί ακολούθησαν πεζοί την γνωστή κατάβαση του Βουραϊκού.

001.jpg
Όταν έφθασαν στο 6ο χιλιόμετρο, κοντά στην περιοχή «Σιφώνι», έπρεπε να διασχίσουν την σιδερένια γέφυρα. Εκεί, για άγνωστο ακόμα λόγο, ο ανήλικος βρέθηκε στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στην γέφυρα και την σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να πέσει στο ποτάμι από μεγάλο ύψος.

002.jpg
Ακολούθησε η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπου τελικά λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ εντοπίστηκε νεκρός. Ακολούθησαν τραγικές στιγμές από τους γονείς και του συγγενείς του παιδιού.

Η σορός του ανήλικου μεταφέρθηκε με βαγόνι του οδοντωτού στη θέση Νιάματα και από εκεί με ασθενοφόρο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, για την διενέργεια νεκροψίας.

004.jpg

Μεγάλη κινητοποίηση

Σύμφωνα με το kalavrytanews, το κέντρο συντονισμού της Π.Υ. έλαβε κλήση στις 13:50 και αμέσως οργανώθηκε η ομάδα διάσωσης που συμμετείχαν 10 άνδρες της Πυροσβεστικής, πενταμελές πεζοπόρο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, ένας ειδικός αναρριχητής της ΕΜΑΚ και 4 δύτες, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.

00036.jpg
Για τον συντονισμό της επιχείρησης βρέθηκε στο σημείο και ο συντονιστής επιχειρήσεων με έδρα την Πάτρα Νικόλαος Νικολακόπουλος και ο διοικητής νομού της Π.Υ. Νικόλαος Ρουμελιώτης.

0003.jpg
Οι δύτες ειδοποιήθηκαν στις 4 το απόγευμα και στις 6 είχαν «βουτήξει». Ο εντοπισμός του μικρού Βασίλη έγινε ακριβώς μέσα στη δίνη με τα ορμητικά νερά του Βουραϊκού να τον περιστρέφουν σε εκείνο το σημείο με απίστευτη ταχύτητα.

Στις 6 το απόγευμα κατέφθασε και 10μελής ομάδα της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης (παράρτημα Αχαΐας).

Λόγω της δύναμης των νερών και της επικινδυνότητας η ανάσυρση του άψυχου κορμιού του 9χρονου άργησε να γίνει, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, ο μικρός προσπάθησε να παλέψει με τα νερά και ο λόγος που τον κράτησε στο σημείο και δεν τον παρέσυρε μακριά ήταν ο σακίδιο του που πιάστηκε εκεί.

Να σημειωθεί ότι η διαδρομή έχει τις δυσκολίες της σε ορισμένα σημεία, όπως και στο συγκεκριμένο. Μάλιστα έχουν καταγραφεί 15 πτώσεις στο φαράγγι του Βουραϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι προκάλεσε τον θάνατο του 9χρονου στο φαράγγι του Βουραϊκού- Τι ανέφερε η ιατροδικαστής

ΣΠΑΡΑΞΕ ο πατέρας του 9χρονου που πέθανε στο φαράγγι του Βουραϊκού: «Είμαι ΑΝΙΚΑΝΟΣ»

ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Βρέθηκε νεκρό το αγοράκι στο φαράγγι του Βουραϊκού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top