ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Star- Ανασφάλιστοι διανομείς εξυπηρετούν τα… δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων

Σε κάποιες περιπτώσεις παίρνουν λιγότερα ένσημα από τα προβλεπόμενα

​Φανταστείτε την έκφραση κάποιου δικαστή, που προεδρεύει σε μια υπόθεση μαύρης εργασίας, αν ήξερε ότι ο καφές που πίνει έχει μπει στην Ευελπίδων από διανομέα που δουλεύει ανασφάλιστος. Είναι ωστόσο μια πραγματικότητά μέσα στον ίδιο το ναό της δικαιοσύνης.

«Υπάρχουν πολλά μαγαζιά εδώ στην περιοχή που δεν ασφαλίζουν τα παιδιά ούτε επίδομα ούτε τίποτα και τα αφήνουν έτσι. Και είναι πολλά παιδιά που τα αφήνουν να δουλεύουν χωρίς δίπλωμα που είναι πολύ επικίνδυνο. Και περνάνε και μέσα στα δικαστήρια» είπε ένας διανομέας στην κάμερα του Star.

Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις όπου οι διανομείς δουλεύουν οχτώ ή και περισσότερες ώρες πάνω στο μηχανάκι, όμως οι εργοδότες τους κολλάνε λιγότερα ένσημα από τα προβλεπόμενα.

Το πρόβλημα δεν είναι όμως μόνο οικονομικό αλλά και υγειονομικό. Ακούστε τη μαρτυρία του δικηγόρου Ανδρέα Θεοδωρόπουλου σχετικά με υπόθεση διανομέα

«Ήταν ντελίβερι, μετέφερε καφέδες στα μαγαζιά και σε σπίτια ο οποίος ήταν ανίκανος να μεταφέρει διότι είχε ένα μεταδοτικό νόσημα. Και στα δικαστήρια και σε υπηρεσίες δημόσιες».

Η μαύρη εργασία στα δικαστήρια ωστόσο είναι ένα πλήγμα και για τις νόμιμες επιχειρήσεις της περιοχής που έχουν γονατίσει εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ο εργαζόμενος προκειμένου να βρει δουλειά για να βγάλει τα προς το ζην ζητά ο ίδιος να δουλεύει μαύρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top