Στο Εφετείο μεταφέρεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Έγινε αποδεκτό το σχετικό αίτημα

Στο Εφετείο μεταφέρεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

​Την μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, από τις 27 Ιουνίου, ανακοίνωσε και επίσημα η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη.

Η πρόεδρος ανέφερε πως υπήρξε θετική ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Στο θέμα παρενέβη ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, με τον πρόεδρο του Βουλής, κάνοντας λόγο για άμεση παρέμβαση. «Σεβόμενοι το αίτημα και την αγωνία του δικαστηρίου για επιτάχυνση της διαδικασίας, πρέπει να πω ότι γίναμε κοινωνοί κάποιων περίεργων επαφών. Θεωρούμε ότι είναι άμεση παρέμβαση. Εγώ θα εκφράσω μια ευχή. Να διασφαλιστεί η ηρεμία της άσκησης των δικών μας καθηκόντων» είπε ο κ. Μιχαλόλιας απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Μόνο δυο κατηγορούμενοι, από τους συνολικά 68 βρέθηκαν σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ξεκίνησε την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και έφτασε στον Γιώργο Ρουπακιά ακούστηκε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, να φωνάζει: «Αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του , γι’ αυτό δεν έχει έρθει».
Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε σχεδόν μετά από 5 μήνες, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που είχε αρχίσει να καταθέτει πριν από τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων. Συνέχισε την κατάθεση του απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα γεγονότα που εξελίχθηκαν τη βραδιά της δολοφονίας.
Ο μάρτυρας στην κατάθεση του αναφέρθηκε στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά αλλά και στη στιγμή που ο Παύλος Φύσσας σήκωσε την μπλούζα του και έδειξε το τραύμα του. Νωρίτερα , όπως είπε, είχε δει «δυο άτομα να συμπλέκονται και άλλους δυο- τρεις να παρενοχλούν τον ψηλό άνδρα, να τον τραβούν και να τον σπρώχνουν».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top