Στο ΕΛΕΟΣ των μεταναστών η Λέσβος- Οι κάτοικοι ζουν «ταμπουρωμένοι» στα σπίτια τους

«Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» λένε

Στο ΕΛΕΟΣ των μεταναστών η Λέσβος- Οι κάτοικοι ζουν «ταμπουρωμένοι» στα σπίτια τους

​Τον τρόμο βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι της Λέσβου, οι οποίοι αναγκάζονται να ζουν «ταμπουρωμένοι» στα σπίτια τους εξαιτίας των μεταναστών.

Στην κάμερα του STAR περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που έχουν ζήσει στο νησί, με τους μετανάστες που παραβιάζουν οπλισμένοι τα σπίτια τους.

Κάτοικος της Μόριας λέει χαρακτηριστικά: «Κρατούσε ένα μαχαίρι. Παραβίασε το παράθυρο της κουζίνας, έσκισε τη σίτα και μπήκε μέσα την ώρα που ήταν όλη η οικογένεια στο σπίτι».

«Μας έχουν καταστρέψει. Τα χωράφια μας, τα δέντρα μας, τα πάντα μας» λέει άλλη κάτοικος.
Μάλιστα, ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και κατοικιών έχουν αναγκαστεί να προσλάβουν άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας, προκειμένου να προστατεύσουν την περιουσία τους.
Αυτό που θα σας αφήσει άφωνους δε… είναι ότι κάποιοι μετανάστες μπαίνουν στα μίνι μάρκετ και ζητούν να αγοράσουν ναρκωτικά.
«Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» λένε οι κάτοικοι.
Το χωριό της Μόριας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 2.000 μετανάστες, οι οποίοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο. Η προθεσμία των 25 ημερών έχει παρέλθει, όμως δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για την τύχη τους. Αυτό τους επιτρέπει, αφού δεν θεωρούνται κρατούμενοι να περιφέρονται ελεύθεροι στο νησί.
Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top