Δίκη Χρυσής Αυγής: Θα διεξάγεται πλέον στο Εφετείο Αθηνών

Μόλις λίγα 24ωρα από τη στιγμή που η μητέρα του Παύλου Φύσσα ζήτησε μια απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό

Δίκη Χρυσής Αυγής: Θα διεξάγεται πλέον στο Εφετείο Αθηνών

​Χρειάστηκε να περάσουν 14 μήνες κραυγών απόγνωσης και διαμαρτυρίας με αιτήματα για να μεταφερθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών και τελικά αρκούσαν μόλις λίγα 24ωρα από τη στιγμή που η μητέρα του Παύλου Φύσσα απλώς ανέφερε δημοσίως πως περιμένει μια απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Αυτή η διατύπωση, μια ημέρα μετά από ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης με την οποία δήλωνε – περίπου- αναρμόδιος- οδήγησε σε ορισμό, από τον ίδιο υπουργό, της αίθουσας τελετών του Εφετείου γ��α τη διεξαγωγή της δίκης.

Όπως αναφέρει «μετά από αποστολή σχετικού εγγράφου του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, το οποίο διαπιστώνει την αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής σε εύλογο χρόνο της δίκης για ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και για άλλες αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αποφάσισε τον ορισμό της αίθουσας Τελετών του Εφετείου Αθηνών για την εκδίκασή της».

Όμως αναφέρει ακόμα πως «σε περίπτωση δυσχερειών με πράξη του ίδιου του Προέδρου η εκδίκαση θα μπορεί να μεταφέρεται σε άλλη κατάλληλη αίθουσα, όπως αυτή των φυλακών Κορυδαλλού», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής της δίκης στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

«Σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος κ. Ν.Δαύρος επισήμανε ότι θα ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την επιτάχυνση της δίκης, με την εγγύηση διαφύλαξης όλων των διαδικαστικών όρων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top