Εργαζόμενοι ξεχασμένοι από την πολιτεία μιλούν στο STAR

Μπαράζ λουκέτων στην αγορά

Εργαζόμενοι ξεχασμένοι από την πολιτεία μιλούν στο STAR

​Το μπαράζ λουκέτων στην αγορά έχει οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενο��ς του ιδιωτικού τομέα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δουλεύουν απλήρωτοι. Νιώθουν παρατημένοι από το κράτος και βλέπουν με τρόμο τα νέα λουκέτα που έρχονται.

«Η κατάσταση είναι ούτως ή άλλως δύσκολη. Φανταστείτε να μην έχεις ούτε καν κάτι να μπαίνει σπίτι σου. Το ρεύμα…οι υποχρεώσεις», λέει ο Στέλιος Καμπουράκης, πρώην εργαζόμενος ξενοδοχείου Πεντελικόν.

Ο Στέλιος Καμπουράκης εργαζόταν τα τελευταία 10 χρόνια στο ξενοδοχείο Πεντελικόν. Ξεκινούσε από τις 7 το πρωί έως τις 17.30 το απόγευμα ή από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 2 το πρωί, έξι μέρες τη βδομάδα. Τον τελευταίο χρόνο βρέθηκε ξαφνικά άνεργος.

«Έχω μία κόρη είναι 15 ετών. Άλλες χρονιές κάναμε τα μπαλέτα μας, κάναμε τα Αγγλικά. Φέτος ενώ είχαμε σκοπό να πάρουμε το lower, δεν μπορούσε το παιδί να πάει πουθενά», προσθέτει.

Το ξενοδοχείο πέρασε σε άλλα χέρια αλλά ακόμα παραμένει κλειστό. Οι πρώην εργαζόμενοι ελπίζουν όταν ξανανοίξει να προσληφθούν αλλά θεωρούν ότι πρέπει να ακολουθήσουν δικαστικό αγώνα.

«Το νομικό καθεστώς είναι ξεκάθαρο, βάση του Συντάγματος. Αν συνεχίσει να ξανακάνει την ίδια εργασία το ξενοδοχείο, τότε είναι υποχρεωμένο να πάρει τον εργαζόμενο πίσω», σημειώνει ο κύριος Καμπουράκης.

Οι εικόνες του πολυτελούς ξενοδοχείου δεν θυμίζουν σε τίποτα το σήμερα.

Πριν από ακριβώς 1 χρόνο η ταμπέλα του ξενοδοχείου Πεντελικόν κατέβηκε και οι 130 εργαζόμενοι, έχασαν την δουλειά τους. Από τότε ακολούθησε ένα μπαράζ λουκέτων με την επιβολή των capital controls. Όλοι οι μήνες που ακολούθησαν το επόμενο 6μηνο είχαν αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων, ακόμα και οι καλοκαιρινοί που πάντα υπερτερούν οι προσλήψεις έναντι των απολύσεων λόγω της εποχικής απασχόλησης.

Σε παρόμοια μοίρα είναι και ο Νίκος Ηλιόπουλος που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας και αδυνατεί να συμπληρώσει τα χρόνια για την σύνταξη.

«Πρέπει να βγω στα 62. Εμείς έχουμε να πληρωθούμε από τον Μάρτιο δεν έχουμε πληρωθεί το δώρο του Πάσχα και κάναμε επίσχεση εργασίας. Είμαι παντρεμένος η γυναίκα μου είναι άνεργη έχω δυο παιδιά, ο γιος μου είναι φοιτητής εδώ στην ΑΣΟΕΕ η κόρη μου έχει τελειώσει φιλολογία στην Αθήνα προσπαθεί κι αυτή να δουλέψει», τονίζει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top