ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ στη Θεσσαλονίκη σε διανομή τροφίμων-«Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας»

Λιποθυμίες και ένταση

​Θλίψη προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν για ώρες, προκειμένου να πάρουν λίγα τρόφιμα. Η οργή και η αγανάκτηση των ανθρώπων που έχασαν τα εισοδήματά τους αλλά όχι την αξιοπρέπειά τους ξεχειλίζει!

«Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που γίνεται! Ζώα μας έχουν κάνει. Ντράπηκα κυριολεκτικά. Ζώα μας έχουν κάνει!», είπε με αγανάκτηση μια κυρία στην κάμερα.

«Αυτό γίνεται για να πάρουμε κάποια φρούτα, δυο σακούλες φρούτα, 2 κοτόπουλα, 4 πακέτα φέτα και θα πάρουμε γάλα διαρκείας. Φυσικά θα πάρουμε πάρα πολύ εκνευρισμό γιατί από τις 8 και 10 έως τη ��ια το μεσημέρι που τέλειωσε, έχεις μαλώσει 10 φορές», σημείωσε ένας άλλος κύριος.

Δεκαέξι χιλιάδες άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη έκαναν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού ταμείου απόρων που δίνει είδη πρώτης ανάγκης σε άτομα που είναι στα όρια της φτώχειας. Η διανομή των τροφίμων όμως καθυστέρησε να αρχίσει.

Ένα πράγμα ζητούν οι άνθρωποι που τα έχουν χάσει όλα στην κρίση: «Αφήστε μας τουλάχιστον την αξιοπρέπειά μας».

«Ή θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που το κάνουν, ή δεν χρειάζεται. Αρκετά ξεφτιλίζεται αυτός ο οπ��ίος βρίσκεται σε άσχημη κοινωνική θέση. Δεν χρειάζεται ακόμα ένα ξεφτιλίκι», τόνισε ένας κύριος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top