Στο Star οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Lydra που κλείνει και μένουν στο δρόμο!

Συγκλονίζουν μιλώντας στην κάμερα

Στο Star οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Lydra που κλείνει και μένουν στο δρόμο!

​Επί 25 χρόνια ο Γιάννης Μπραντάνης ξεκινάει κάθε πρωί για να πάει στο ξενοδοχείο Athens Ledra επί της Λεωφόρου Συγγρού για να πιάσει δουλειά. Σήμερα όμως ήταν μία μέρα ξεχωριστή. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ το ξενοδοχείο ανακοίνωσε και επίσημα ότι διακόπτει την λειτουργία του.

«Από τα 22 μου χρόνια έχω έρθει. Μια ολόκληρη ζωή», αναφέρει.

Σε τίποτα δεν θυμίζουν οι παλιές στιγμές πολυτέλειας τη σημερινή εικόνα του ξενοδοχείου Athens Ledra επί της Λεωφόρου Συγγρού.

«Είμαι 31 χρόνια και δουλεύω. Είναι μια ολόκληρη ζωή και όλοι οι συνάδελφοί μας έχουν 20 χρόνια και δε θέλαμε να κλείσουμε έτσι. Έχουμε δώσει πράγματα από τη ζωή μας εδώ. Έχω οικογένεια, έχω δυο κόρες στο σχολείο που και αυτές μοιραία θα επηρεαστούν από αυτή την κατάσταση», λέει ο Τάσος Τσόκος, εργαζόμενος στο Athens Ledra.

Μετά από 3 εθελούσιες εξόδους αυτή τη στιγμή στο ξενοδοχείο έχουν απομείνει 150 εργαζόμενοι.

«Εργάζομαι στην επιχείρηση 31 χρόνια. Εδώ και 2 χρόνια όταν η εταιρία έκανε αίτηση για να μπει στο άρθρο 99, δεν μπήκε βέβαια στο άρθρο αλλά από εκεί και μετά μας εγκατέλειψαν», τονίζει ο Παναγιώτης Χονδρός.

Το ξενοδοχείο δεν κατάφερε να εξυπηρετήσει τις δόσεις της ρύθμισης στο ΙΚΑ για τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα το ταμείο να δεσμεύσει τους λογαριασμούς. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την διοίκηση του ΙΚΑ διότι δέσμευσε τα χρήματα του δώρου του Πάσχα, λίγες μέρες πριν την καταβολή του.

Με απόφαση της διεύθυνσης οι πελάτες του Athens Ledra μεταφέρονται σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ το ξενοδοχείο δε δεχόταν από σήμερα νέους πελάτες.

Το ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη. Επί 30 χρόνια, τη διαχείριση του γνωστού ξενοδοχείου, των 314 πολυτελών δωματίων, είχε η αλυσίδα Marriott International, η οποία όμως τον Νοέμβριο του 2013 αποφάσισε να αποχωρήσει. Το 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra.

Οι περισσότεροι θυμούνται το πολυτελές πολυνησιακό εστιατόριο Kona Κai με τους καθρέφτες στην οροφή, τα τρεχούμενα ��ερά, τα εξωτικά τοπία στους τοίχους και φυσικά τους διάσημους πελάτες.

Από πέρσι ξεκίνησαν διαδικασίες πλειστηριασμού, ενώ υπάρχει και νέα ημερομηνία για τις 2 Ιουλίου. Τα συνολικά χρέη του ξενοδοχείου ανέρχονται σε σχεδόν 40 εκ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top