Νέο σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης

Οι επιβαίνοντες ειδοποίησαν τις αρχές ότι κινδυνεύουν από τη βύθιση του πλοίου

Νέο σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης

Νέα υπόθεση παράνομης διακίνησης απελπισμένων ανθρώπων έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Νωρίς το μεσημέρι, εντοπίστηκε σκάφος ανοιχτά του Αγ. Νικολάου το οποίο μεταφέρει 140 μετανάστες και πρόσφυγες. Το σκάφος εντοπίστηκε στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, ανάμεσα στη Μίλατο και τον κάβο του Αφορεσμένου, όταν οι επιβαίνοντες ειδοποίησαν τις αρχές ότι κινδυνεύουν από την βύθιση του πλοίου.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου, Σπύρος Αγγελάκης, δυνάμεις του Λιμενικού με τη βοήθεια σκάφους από το Ηράκλειο και παραπλεόντων ιδιωτικών σκαφών επικεντρώνονται στον εντοπισμό των διακινητών και τη σύλληψη του πληρώματος, ενώ η αστυνομία που έχει σπεύσει επίσης στην περιοχή καταβάλλει προσπάθειες για την περισυλλογή των προσφύγων και των μεταναστών.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του anatolh.com αυτή την ώρα στη Μονή Αρετίου μεταβαίνει ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, για να κάνει αυτοψία στο χώρο της Μονής και να διαπιστώσει κατά πόσον μπορούν εκεί να φιλοξενηθούν κάποιοι από τους πρόσφυγες.

Εν τω μεταξύ το απόγευμα αναμένεται η μεταφορά των 65 μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στον λιμενικό σταθμό στη Σητεία, σε hot spot, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη σε ποια περιοχή θα μεταβούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top