ΝΕΑ Ειδομένη λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα- Πρόσφυγες ζουν κάτω από ΑΘΛΙΕΣ συνθήκες (βίντεο)

Η φωτογραφία που σόκαρε όλο τον πλανήτη

ΝΕΑ Ειδομένη λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα- Πρόσφυγες ζουν κάτω από ΑΘΛΙΕΣ συνθήκες (βίντεο)

​Ρίγη συγκίνησης προκαλεί ο χαμός ενός νέου «Αϊλάν», αυτή τη φορά στις ιταλικές ακτές. Όπως βλέπετε ένα μωράκι είναι νεκρό στα χέρια… ενός διασώστη! Η φωτογραφία είδε το φως της δημοσιότητας την Δευτέρα, αλλά έχει τραβηχτεί την περασμένη Παρασκευή.

Το μωράκι είναι λίγων μηνών και ανασύρθηκε από τα νερά της Μεσογείου όταν ανατράπηκε η ξύλινη βάρκα στην οποία ήταν στοιβαγμένο μαζί με άλλους απεγνωσμένους ανθρώπους. Συνολικά 45 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί και μεταφέρθηκαν στο ιταλικό λιμάνι του Ρέτζο Καλάμπρια. Σώθηκαν 135 πρόσφυγες.

download.jpg
Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, έχουμε πλέον μια νέα Ειδομένη, ένα χιλιόμετρο μακριά από την παλιά, καθώς για χιλιάδες πρόσφυγες παραμένει ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο. Έχουν βρει στέγη σε παλιό ξενοδοχείο και πρώην βενζινάδικο

Πρόσφυγες και μετανάστες καυγαδίζουν ποιος θα πρωτοπάρει ένα μπιντόνι με λίγο νερό. Οι συνθήκες στη νέα Ειδομένη είναι πρωτόγονες. Σκηνές στοιβαγμένες η μια πάνω στην άλλη. Ακόμη και μέσα στα χώματα, για λίγη σκιά. Παιδάκια παίζουν με ό,τι βρουν. Ακόμη και με αναπηρικά καροτσάκια.

Ντουζ με μπιντόνια και πλύσιμο στα λασπόνερα. Χωρίς τουαλέτες και με τα σκουπίδια ολόγυρ��, με αλληλέγγυους να φέρνουν πρόχειρα φαγητά. Η ελπίδα όμως να περάσουν τα σύνορα παραμένει ζωντανή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top