Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη του Πάρκου «Α.Τρίτσης»

Εκπέμπει SOS

​Σήμα κινδύνου για την κατάσταση που βρί��κεται το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» εκπέμπουν οι δήμοι Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Κάνουν λόγο για εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης και υποστηρίζουν ότι βασική αιτία αποτελεί η μη χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών του από την Πολιτεία.

Για το λόγο αυτό το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου, μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου Νίκου Ζενέτου, αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Κυριακή 12 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί, στην είσοδο του Πάρκου επί της λεωφόρου Φυλής, στο ύψος της οδού Καπετάν Βέρα.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος σημειώνει ότι εδώ και δύο χρόνια που αποδόθηκε το Πάρκο στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει δώσει ούτε ένα από τα 977.256 ευρώ ανά έτος που προβλέπονται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τις λειτουργικές του δαπάνες.

Επαναφέρει μάλιστα, την πρότασή του που είχε κάνει τον περασμένο Ιανουάριο ότι αν το υπουργείο αδυνατεί να καταβάλλει το απαιτούμενο ποσό, να αναλάβει ο ίδιος τη διαχείριση του Πάρκου, χρηματοδοτώντας το ποσό που χρειάζεται για την λειτουργία του από το ταμειακό του αποθεματικό, διαθέτοντας παράλληλα τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και το στελεχιακό του δυναμικό για τη συντήρησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top