Ενισχύονται τα ΜΑΤ στην Ειδομένη-Εν αναμονή επιχείρησης εκκένωσης

Έχει δοθεί εντολή να μην υπάρξουν σκηνές βίας

Ενισχύονται τα ΜΑΤ στην Ειδομένη-Εν αναμονή επιχείρησης εκκένωσης

​Αρχίζει την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση για την εκκένωση της Ειδομένης στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, εννέα διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ) έχουν πάρει εντολή να μετακινηθούν το πρωί της Δευτέρας από την έδρα της υπηρεσίας στην Καισαριανή προς τον νομό Κιλκίς προκειμένου να συμμετάσχουν –εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν- στην επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων από την περιοχή της Ειδομένης σε οργανωμένους καταυλισμούς κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, αυξάνονται οι αστυνομικές δυνάμεις και στα κέντρα φιλοξενίας υπό το φόβο αντιδράσεων, ενώ στη διάρκεια της επιχείρησης πάνω από την Ειδομένη θα πετά ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα δίνει απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις αρχές, η επιχείρηση θα διαρκέσει από λίγες ημέρες μέχρι και μια εβδομάδα, ενώ περίπου 8.500 υπολογίζεται ότι είναι τα άτομα που θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα έχε�� δοθεί εντολή να μην υπάρξουν σκηνές βίας και να αποφεύγονται οι εντάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top