Πειθαρχική έρευνα σε βάρος της Κουτζαμάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου με εντολή Παρασκευόπουλου

Μετά τις καταγγελίες του εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος της Κουτζαμάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου με εντολή Παρασκευόπουλου

​Τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη και άλλων εισαγγελέων σχετικά με όσα καταγγέλλονται για την υπόθεση Βγενόπουλου ως παραλείψεις από τον εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Η πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού της χώρας διατάχθηκε προ ημέρων και στηρίζεται στην αναφορά του εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή που είχε στο παρελθόν χειριστεί θέματα δικαστικών συνδρομών ως ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Τμήμα Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών, για την υπόθεση Βγενόπουλου.

Η αντίδραση δε του υπουργού ήταν η κατά το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου των όσων ο κ. Αγγελής κατήγγειλε. Την έρευνα ανέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός στα αρμόδια όργανα επιθεώρησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του με αφορμή αυτό το θέμα απάντησε ότι «η πειθαρχική διαδικασία κατά δικαστικών λειτουργών είναι κατά τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων μυστική».

Τι λέει ο Γιάννης Αγγελής

Ο κ. Αγγελής στην αναφορά του επιρρίπτει ευθύνες για παραλείψεις τους στους χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου τόσο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο αλλά και για άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως Γεωργία Τσατάνη, Νικο Ορνεράκη κ.α.

Για την υπόθεση με εντολή της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τις 25 Φεβρουαρίου διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση για να ερευνηθούν οι ισχυρισμοί του κ. Αγγελή ότι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να μην εκτελούνται τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο για την υπόθεση Βγενόπουλου.

Την έρευνα έχει αναλάβει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης. Από την άλλη πλευρά πάντως δεν έχει ακόμα διαταχθεί έρευνα ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα δωροληψίας, καταγγελία την οποία έχει αρνηθεί η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζοντας τα λεχθέντα υπό του επιχειρηματία «συκοφαντικά» και «αθλιότητες».

Για την υπόθεση ο κ. Βγενόπουλος έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top