Σαββατοκύριακο ΚΟΛΑΣΗΣ-48ωρη απεργία στο μετρό-Χωρίς τρόλεϊ, ηλεκτρικό, λεωφορεία την Κυριακή

Παραλύουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

​Ένα Σαββατοκύριακο ταλαιπωρίας περιμένει τους Αθηναίους, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ όψει του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, από αύριο, Σάββατο, ξεκινούν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό, ενώ ακινητοποιημένα θα είναι, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 22 Μαΐου, έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, 23 Μαΐου και τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφ��σισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΣ, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, στόχος είναι να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει η ΠΟΣ, προκειμένου να αποφασίσει εάν και πότε θα προχωρήσει σε απεργία.

Ωστόσο, τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17.00, στο Σύνταγμα.

Απέχουν από κάθε εργασία οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ το Σαββατοκύριακο

Αποχή από κάθε εργασία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 21 και 22 Μαΐου, αλλά και κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από την Πέμπτη, 26 Μαΐου, σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, αποφάσισαν σε συνεδρίασή τους την Παρασκευή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας η ��νωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών, με αφορμή την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των δύο λιμανιών.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα σωματεία των εργαζομένων εκφράζουν εκ νέου την αντίθεσή τους στην πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ και σημειώνουν ότι «δεν έχει δοθεί απάντηση στις θέσεις των εργαζομένων για τη διασφάλιση των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων, παρά τη φραστική δέσμευση του Πρωθυπουργού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top