ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Εργαζόμενη, μάνα 2 παιδιών τέλειωσε το νυχτερινό λύκειο και δίνει πανελλήνιες!

Ποτέ δεν αργά για όνειρα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Εργαζόμενη, μάνα 2 παιδιών τέλειωσε το νυχτερινό λύκειο και δίνει πανελλήνιες!

​Η Κωνσταντίνα Ιωάννου, έχει δυο παιδιά ηλικίας 25 και 23 ετών. Μπορεί τα χρόνια πέρασαν, η επιθυμία όμως να καθίσει η ίδια στα πανεπιστημιακά έδρανα, δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό της. Στα 45 της, κατάφερε να τελειώσει το νυχτερινό Λύκειο, και να βιώσει και αυτή την αγωνία και το άγχος που έχουν όλοι οι υποψήφιοι που σήμερα διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Αρχαίων.

«Θέλω να περάσω σχολή Νοσηλευτικής, αλλά το βλέπω δύσκολο. Το θέλω πολύ. Μπορεί να μην τα καταφέρω, αλλά θα προσπαθήσω», σημειώνει.

Πώς όμως βλέπει η οικογένειά της την υπερπροσπάθεια που κάνει; «Ευτυχώς τα παιδιά είναι μεγάλα, ο σύζυγος έχει κατανόηση και τον ευχαριστώ πολύ για την υπομονή που δείχνει», προσθέτει.

Τους αρέσει, με πειράζουν, είμαι και καλύτερη μαθήτρια από αυτούς. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύζυγό μου για την τεράστια υπομονή.

Σίγουρα το 24ωρο μιας εργαζόμενης μητέρας διαφέρει κατά πολύ, όταν έχει να πάει και σχολείο και να διαβάσει για πανελλήνιες. Καμιά φορά, κάνει μια σύντομη επανάληψη στην εταιρεία που εργάζεται.

«Σηκώνομαι πίνω καφέ, πάω στην δουλειά , κάνω το 8ωρό μου και μετά πάω κατευθείαν στο σχολείο, όπου θα τελειώσω γύρω στις 10μιση. Μετά πάω σπίτι να διαβάσω», τονίζει.

Η Ελένη Γκούβαρη φιλόλογος στο νυχτερινό Λύκειο της Νίκαιας, έζησε από κοντά όλη την προσπάθεια της μαθήτριά της, μέχρι να φτάσει το στόχο της και να δώσει ως ισάξια με τους υπόλοιπους υποψήφιους πανελλήνιες.

«Όταν βλέπεις πραγματικά στα μάτια τους την θέληση για μια δεύτερη ευκαιρία, όταν μάλιστα στοχεύουν στην ανώτατη εκπαίδευση, ο ρόλος μας γίνεται πιο ενεργός και να τους στηρίξουμε», τονίζει.

Για το πανεπιστήμιο της Ζωής μια συμβουλή υπάρχει: «Να μην το βάζουν κάτω. Αν θέλουν να κάνουν κάτι να το κάνουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top