ΔΕΚΑΔΕΣ τουρκικές παραβιάσεις το τελευταίο 48ώρο στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι δοκιμάζουν τη δυνατότητά τους

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρ�� οι Τούρκοι προκαλούν στο Αιγαίο, χρησιμοποιώντας κυρίως αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου με αερομεταφερόμενους παρεμβολείς, αλλά και ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν και σήμερα σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου, στην περιοχή δυτικά της Χίου και όχι μόνο.

«Εγκλωβίζοντας τη Χίο δοκιμάζουν τη δυνατότητά τους σε ηλεκτρονικό πόλεμο. Ο αεροπορικός αποκλεισμός της Χίου στη συγκεκριμένη άσκηση, όχι μόνο επικαλύπτει περιοχές ελληνικού εναέριου χώρου αλλά δημιουργεί και πολλά προβλήματα στη ναυσιπλοΐα», σημείωσε ο ταξίαρχος ε.α.- στρατιωτικός αναλυτής, Παναγιώτης Θεοδωρακίδης.

Η Άγκυρα έχει δεσμεύσει για την άσκηση «Λευκή Θύελλα» σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο. Περισσότερα από 30 τουρκικά πλοία επιχειρούν από τη Λήμνο μέχρι τη Ρόδο, υπό τη διακριτική παρακολούθηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Πλοία του ΝΑΤΟ βρίσκονται στο Αιγαίο, αλλά η Συμμαχία συνεχίζει να τηρεί πολιτική ουδετερότητας.

«Το ΝΑΤΟ είναι προσηλωμένο στο δόγμα μεταξύ συμμάχων. Δεν υπάρχουν διεκδικήσεις μεταξύ τους», πρόσθεσε ο κύριος Θεοδωρακίδης.

Χθες σημειώθηκαν 42 πα��αβιάσεις και 18 παραβάσεις από 13 τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά που βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω της τουρκικής άσκησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top