Οι Έλληνες των Panama Papers-Καθηγητές και δικηγόροι μέχρι πωλητές ξηρών καρπών-Η λίστα

Από τη Μυτιλήνη και το Διακοπτό με... offshore σε απίστευτα μέρη στο εξωτερικό!

Οι Έλληνες των Panama Papers-Καθηγητές και δικηγόροι μέχρι πωλητές ξηρών καρπών-Η λίστα

​Καθηγητές πανεπιστημίου, στελέχη κρατικών νοσοκομείων και άλλων δημόσιων φορέων, ως και... ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, καταστημάτων με ξηρούς καρπούς αλλά και γηπέδου γκολφ, πλαισιώνουν τη λίστα των 400 Ελλήνων των περιώνυμων Panama Papers, όπως προκύπτει από την ενδελεχή έρευνα του «Βήματος της Κυριακής».

Περιέχονται ακόμη και πρόσωπα που είχαν εμφανιστεί και σε παλαιότερες λίστες (Μπόργιανς, Ράιχενμπαχ, αλλά και Λαγκάρντ) του υπουργείου Οικονομικών με υπόπτους για φοροδιαφυγή, πρωταγωνιστές σε έρευνες για άλλες offshore εταιρείες, αλλά και ιδιώτες από τη Μυτιλήνη, το Διακοπτό και άλλες περιοχές, με άγνωστες καταβολές, οι οποίοι αναζήτησαν «υπεράκτιες καλύψεις» στον Παναμά.

Στην ίδια λίστα περιέχονται ονόματα δικηγόρων, γιατρών, υπεύθυνων διάφορων ιδιωτικών εταιρειών, αλλά και πολλοί κοσμικοί, ορισμένοι από τους οποίους με μεγάλη... φιλανθρωπική δραστηριότητα!

Ένα από τα πρόσωπα κυρίου ενδιαφέροντος στη λίστα είναι η διευθύντρια φαρμακείου σε κρατικό νοσοκομείο, η οποία ταυτόχρονα ήταν κύριο μέλος επιτροπής που είχε συσταθεί το περασμένο καλοκαίρι από το υπουργείο Υγείας για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης!

Εμφανίζεται επίσης στη λίστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το όνομα καθηγητή Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που είναι και επενδυτικός σύμβουλος. Φέρεται να συμμετέχει σε ένα πλέγμα δεκάδων offshore, κατά βάση στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, με τη συνδρομή κυρίως δικηγορικών γραφείων της Κύπρου.

Στο σχετικό κατάλογο παρουσιάζεται ακόμη η σύζυγος, χωρίς επαγγελματική ιδιότητα, καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας. Πιθανολογείται ότι πίσω από αυτές τις συναλλαγές κρύβεται ο σύζυγός της και η συγκεκριμένη γυναίκα εμφανίζεται από τον Ιούλιο του 2009 να συμμετέχει σε υπεράκτια εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, ενώ στην ίδια εταιρεία συμμετέχουν και Ρώσοι ιδιώτες άγνωστης προέλευσης και σκοπών.

Ακόμη, περιλαμβάνεται το όνομα πρώην προέδρου νοσοκομείου στη Θράκη, ο οποίος εμφανίζεται μαζί με τη σύζυγό του να συμμετέχουν από το 2005 σε offshore, με έδρα πάλι στο σύμπλεγμα νησιών, την οποία χρησιμοποιούν και άλλοι 347 ιδιώτες και εταιρείες από ολόκληρο τον κόσμο.

Επίσης στη λίστα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «το Βήμα της Κυριακής», περιέχεται και ένας ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας στο Χαλάνδρι που είχε βρεθεί παλιότερα και στη λίστα Ράιχενμπαχ με τους 1600 υπόπτους για πλουτισμό. Στα Panama Papers φιγουράρει και πρώην υψηλόβαθμό στέλεχος του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας και Εταιρείας πληροφορικής. Στην ίδια λίστα υπάρχει και offshore έλληνα επιχειρηματία που ασχολείται και με αεροπορικές εταιρείες, ενώ μέσα στον κατάλογο είναι επίσης: ένας ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης με υπεράκτια εταιρεία στις Βρετανικές παρθένες νήσους, ένας ιδιοκτήτης εταιρείας security αλλά και ένα φοροτεχνικό γραφείο στη λεωφόρο Συγγρού με σύστημα εξωχώριων εταιρειών στα νησιά Σαμόα και στις Σεϋχέλλες .

Επίσης, περιλαμβάνονται πέντε ιδιώτες για συναλλαγές με ιατρικά μηχανήματα, αλλά και ιδιοκτήτης καταστήματος με σκευάσματα για αθλητές στην Θεσσαλονίκη, ο οποί��ς ίδρυσε υπεράκτια εταιρεία στο Γιβραλτάρ. Ακόμη ένα εντυπωσιακό πλέγμα offshore φέρεται να βρίσκεται πίσω από δημοφιλές κέντρο της λεωφόρο Συγγρού, πίσω από μεγάλο γήπεδο γκολφ, ένα κατάστημα ξηρών καρπών στο Σύνταγμα, από εταιρεία με μονωτικά υλικά. Επίσης στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, χημικών προϊόντων, σύμβουλοι επιχειρήσεων και δεκάδες δικηγόροι .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top