Αυτοψία STAR: Oργιάζει η αγορά κλεμμένων κινητών και λάπτοπ στο κέντρο της Αθήνας

Κάποια καταστήματα αλλοδαπών λειτουργούν ανεξέλεγκτα χωρίς καμία ενόχληση από τις αρχές

Αυτοψία STAR: Oργιάζει η αγορά κλεμμένων κινητών και λάπτοπ στο κέντρο της Αθήνας

​Τεράστια είναι η φοροδιαφυγή από καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία πωλούν κινητά τηλέφωνα αμφιβόλου προελεύσεως χωρίς παραστατικά. Όπως θα δείτε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα οργιάζει η αγορά κλεμμένων κινητών και λάπτοπ.

Η κάμερα του STAR ενόχλησε με το ρεπορτάζ για τα μαϊμού και κλεμμένα κινητά τηλέφωνα στο κέντρο της Αθήνας. Ούτε η εξωτερική βιτρίνα τους ��εν ήθελαν κάποιοι καταστηματάρχες να βιντεοσκοπηθεί, με τα κινητά τηλέφωνα που πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας.

Ένα ολόκληρο τετράγωνο στo κέντρο της Αθήνας φιλοξενεί κάποια καταστήματα αλλοδαπών που λειτουργούν ανεξέλεγκτα, πουλώντας ακόμη και κλεμμένα smart phones, χωρίς καμία ενόχληση από τις αρχές.

Μέσα σε στοές και πάνω σε πάγκους, οι ειδικοί όχι απλά επισκευάζουν κινητά αλλά τα κάνουν καινούργια πουλώντας τα στη συνέχεια σε άλλα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από την άλλη πλευρά οι Έλληνες καταστηματάρχες, στους οποίους γίνεται σχεδόν καθημερινά έλεγχος από την εφορία, καταγγέλλουν τα κυκλώματα που θησαυρίζουν πουλώντας κλεμμένα κινητά αλλά και ανακατασκευασμένα κινητά σαν καινούργια.

Μέσα σε υπόγεια οι αλλοδαποί επισκευαστές έχουν στήσει τα εργαστήρια τους με ανταλλακτικά που κανείς δεν ξέρει που τα βρήκαν.

«Βρήκαμε κάποια λάπτοπ χωρίς παραστατικά, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που όταν ζητούσαμε δελτία αποστολής ή και τιμολόγια η απάντηση ήταν συνηθισμένη» επισημαίνει ο δημοσιογράφος του STAR.

Όλο το βάρος πέφτει στους καταστηματάρχες που διατηρούν καταστήματα σε περιοχές που δεν θεωρούνται επικίνδυνες όπως αυτή που έγινε το ρεπορτάζ. Θύματα και οι καταναλωτές οι οποίοι αγοράζουν κινητά τηλέφωνα σε τιμή ευκαιρίας χωρίς να ξέρουν πολλές φορές αν είναι επισκευασμένα η ακόμη και κλεμμένα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top