ΝΕΕΣ αστυνομικές ταυτότητες με… μικροτσίπ για όλους- ΔΕΙΤΕ πότε αλλάζουν και πόσο θα κοστίζουν

Μετά από πιέσεις των ΗΠΑ

​Μέσα στον επόμενο χρόνο, το 2017, θα ξεκινήσει η υποχρεωτική έκδοση των νέων ταυτοτήτων, όπως εκτιμά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει γίνει ήδη σύσταση δύο επιτροπών, που ασχολούνται με το νομοπαρασκευαστικό και το τεχνικό κομμάτι αντίστοιχα.

Τα νέα δελτία ταυτότητας θα έχουν μικροτσίπ, το οποίο αρχικά θα περιέχει βιομετρικά χαρακτηριστικά (πρόσωπο, δαχτυλικά αποτυπώματα). Οι επιτροπές αναμένεται να παραδώσουν τους φακέλους με τις προτάσεις τους μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2016, προκειμένου να ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία.

Οι πολίτες για να τις εκδώσουν θα πρέπει να πληρώσουν 10 ευρώ, την αξία δηλαδή του παραβόλου, ενώ οι νέες ταυτότητες θα κοστίσουν στο κράτος 80 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η ΕΛ.ΑΣ. δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ προκειμένου να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών ταυτοτήτων, καθώς θεωρούν ότι οι ελληνικές ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκσυγχρονισμός των ταυτοτήτων στην Ελλάδα, αποτελεί ούτως ή άλλως δέσμευση της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2006.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΕΙΤΕ πότε έρχονται οι ΝΕΕΣ βιομετρικές ταυτότητες!

Μικροτσίπ μέχρι και στα διπλώματα οδήγησης μελετά η κυβέρνηση!

Πότε πρέπει να βγάλουμε νέες ταυτότητες με μικροτσίπ και αποτύπωμα της ίριδας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top