«Ξεσκονίζονται» οι φάκελοι στην Βουλή! 17 εργαζόμενοι βρέθηκαν με ΠΛΑΣΤΑ πτυχία!

Συνολικά έχουν εξεταστεί 2.122 τίτλοι σπουδών εργαζομένων

​Σε εξέλιξη είναι μια επιχείρηση… «ανίχνευσης» πλαστών πτυχίων στην Βουλή!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, συνολικά έχουν εξεταστεί 2.122 τίτλοι σπουδών εργαζομένων. Από τον έλεγχο -που συνεχίζεται ακόμα και τώρα- έχουν προκύψει 17 κρούσματα προσκόμισης πλαστών τίτλων σπουδών.

Οι πρώτες ποινές (απολύσεις, μη ανανεώσεις συμβάσεων) έχουν ήδη υποβληθεί ενώ οι υποθέσεις έχουν πάει στον εισαγγελέα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι υπάλληλοι που πιάστηκαν στα πράσα έχουν επικαλεστεί ανύπαρκτους τίτλους σπουδών για να καταφέρουν να προσληφθούν στη Βουλή.

Ωστόσο, υπήρχαν και κρούσματα που η πρόσληψη έγινε νόμιμα, αλλά στην πορεία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προσκομίσουν πλαστά στοιχεία για να πάρουν την πολυπόθητη προαγωγή.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή εργαζομένου που είχε καταφέρει να εργαστεί από το 1988 έως το 2015 με πλαστό πτυχίο.

Κρούσματα υπήρξαν σε ειδικούς φρουρούς στο Κανάλι της Βουλής, ακόμη και σε γραμματείς που στο πέρασμά των χρόνων είχαν μεταχθεί σε νομαρχίες.

Να σημειωθεί ότι μετά τις διαδοχικές αποκαλύψεις ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει δώσει εντολή πριν από οποιαδήποτε πρόσ��ηψη να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος των τίτλων σπουδών. Στόχος είναι να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά με πτυχία-μαϊμού.

Τη διαδικασία παρακολουθεί ο ειδικός γραμματέας της Βουλής Κωνσταντίνος Βασιλακάκης. Να σημειωθεί πως οι έλεγχοι στα πτυχία των νυν υπαλλήλων είχαν ξεκινήσει από το 2013 με εντολή του τότε προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top