ΜΗΝ ψάχνεις για ταξί - ΔΕΝ θα κινηθούν σήμερα!

Απεργία για το φορολογικό - ​Συμβολικός αποκλεισμός του υπουργείου Οικονομικών

ΜΗΝ ψάχνεις για ταξί - ΔΕΝ θα κινηθούν σήμερα!

​Χωρίς ταξί θα είναι σήμερα, Πέμπτη, ολόκληρη η χώρα, καθώς οι ιδιοκτήτες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις φορολογικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Τα χειρόφρενα θα είναι τραβηγμένα έως και τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής., ενώ, από τα ξημερώματα, οι αυτοκινητιστές έχουν αποκλείσει συμβολικά την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Ιδιοκτητών - Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης «θα αφανίσουν τον ήδη εξαθλιωμένο κλάδο των ταξί», καθώς «τα περίπου 30.000 ταξί της χώρας θα κληθούν να σηκώσουν το τεράστιο βάρος των 20 εκατομμυρίων ευρώ». Οι ιδιοκτήτες των ταξί ζητούν: να μειωθούν ο ΦΠΑ στο 13%, ο συντελεστής φορολόγησης (26%) και ο αντίστοιχος της προείσπραξης των φόρων, οι εισφορές προς τον ΟΑΕΕ να είναι αντίστοιχες του εισοδήματος, να θεσπιστεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, να παραταθεί η λειτουργία των σημερινών ταμειακών μηχανών μέχρι την εγκατάσταση των νέων ταμειακών και να ομαλοποιηθεί η αγορά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top