ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ για τον δήμαρχο-δουλέμπορο: Με αυτό το αεροπλάνο θα φυγάδευε μετανάστες

Τον συνέλαβαν την ώρα που επιβίβαζε εφτά Ιρακινούς-Πρώτη ανάρτηση: 17/03/2016 10:53

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ για τον δήμαρχο-δουλέμπορο: Με αυτό το αεροπλάνο θα φυγάδευε μετανάστες

​Έδρα την αερολέσχη Μεσολογγίου φέρεται να είχε το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσαν άνδρες της ασφάλειας Αττικής και της Ασφάλειας Αχαΐας, με έφοδό τους την Τετάρτη.

Στο κύκλωμα συμμετείχε ο πρόεδρος της αερολέσχης και πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου ο οποίος και συνελήφθη όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν επτά Ιρακινούς να έχουν επιβιβαστεί σε ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο με προορισμό μια πόλη της Ιταλίας.

Kατά τις ίδιες πληροφορίες οι Ιρακινοί, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και τρία παιδιά, είχαν καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ.

mesologgi_aerodromio_onairnews.jpg

Εκτός από τον πρώην δήμαρχο συνελήφθησαν ένας πιλότος, που φέρεται να έχει συγγενική σχέση με τον πρώην αιρετό, και ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας για τον οποίο υποστηρίζεται ότι προσέφερε το κατάστημά του ως «αίθουσα αναμονής» για τους πρόσφυγες που διακινούσε το κύκλωμα.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Τους έπαιρναν από Αθήνα με αυτοκίνητο για Μεσολόγγι και από εκεί με αεροπλάνα έφευγαν για Ιταλία. Ο αρχηγός που συντόνιζε την επιχείρηση ήταν αλλοδαπός κουρδικής καταγωγής, ενώ ένας ακόμη αλλοδαπός κουρδικής τους μετέφερε με αυτοκίνητα στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της Ασφαλείας Αττικής έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος κατά την έρευνά τους για εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει ένα μικρό αεροσκάφος, καθώς και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Σε επικοινωνία που είχε το star.gr με τον δήμαρχο της περιοχής, Καραπάνο Νικόλαο, δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση και για την εμπλοκή στο κύκλωμα πρώην δημάρχου, καθώς όπως σημείωσε το θέμα είναι υπό διερεύνηση.

ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ: onairnews

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top