Στην αντιμετώπιση του προσφυγικού το ΕΚΕΠΥ-Που θα ανοίξει νέο ιατρείο

Μέχρι στιγμής 100 άτομα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία

Στην αντιμετώπιση του προσφυγικού το ΕΚΕΠΥ-Που θα ανοίξει νέο ιατρείο

Η χώρα μας μαστίζεται απο την προσφυγική κρίση και όμως το ΕΚΕΠΥ μόλις προχθές πήρε εντολή απο το Υπουργείο Υγείας να συντονίσει την κατάσταση που ενώ περιγράφεται χαώδης μέσα απο τα ρεπορτάζ, το αρμόδιο Υπουργείο και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, τη βρίσκει υπό έλεγχο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ και πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, μετά τη σύσκεψη που είχε σήμερα με το γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας και φορείς υγείας ανακοίνωσε πως παρότι υπήρξε προσφορά από οργανώσεις και ΜΚΟ, δεν υπήρχε συντονισμός. Υπήρξαν σημεία που η προσφορά σε φάρμακα και γιατρούς περίσσευε και αυτά θα διοχετεύονται στο εξής, εκεί που υπάρχουν ελλείψεις.

Στο λιμάνι έγινε καταγραφή των ανθρώπων που βοηθούν στο θέμα της παρακολούθησης της υγείας των μεταναστών και ανακοίνωσε πως εκτός απο τα δυο ιατρεία που λειτουργούν στις πύλες Ε1 και Ε2, θα υπάρξει και τρίτο που θα καλύπτει τις πύλες Ε3-Ε7.

Εκεί θα υπάρχουν συντονιστές που θα ενημερώνουν σε 24ωρη βάση το ΕΚΕΠΥ για τυχόν ανάγκες νοσηλείας ή ασθενοφόρο. Θα υπάρξει ασθενοφόρο που το ΕΚΑΒ έχει δεσμευμένο πάντα για περιπτώσεις ανάγκης και δεν θα επιβαρύνει τη ροή των ασθενοφόρων στην Αττική.

Ιατρείο λειτουργεί και στο Ελληνικό, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα προβλεψη για ιατρείο στη Βικτώρια. Μέχρι στιγμής 100 άτομα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία ανάμεσα τους και παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top