«Ίχνη» του Ριζάι πίσω από το τούνελ 10 μέτρων στις φυλακές Δομοκού

Διαψεύδει οποιαδήπορε ανάμειξή του με το τούνελ ο συνήγορός του

«Ίχνη» του Ριζάι πίσω από το τούνελ 10 μέτρων στις φυλακές Δομοκού

​Στην ίδια φυλακή που βρίσκεται και ο κατάδικος Αλκέτ Ριζάι, εντόπισαν οι αρχές τούνελ βάθους 10 μέτρων, όπως σας ενημερώσαμε χθες στο star.gr. Η σήραγγα μπορεί να μην ήταν στο κελί του κακοποιού, αλλά οι εντυπωσιακές αποδράσεις του στο παρελθόν κίνησαν υποψίες.

To τούνελ βρισκόταν σε κελί δυο αλλοδαπών ισοβιτών όμως το παρελθόν του Ριζάι οδηγεί σε έρευνες πρoς κάθε κατεύθυνση.

Ο Αλκέτ Ριζάι ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στις πλέον κινηματογραφικές αποδράσεις που έχουν καταγραφεί στα ελληνικά χρονικά. Είχε αποδράσει δυο φορές, το 2006 και το 2009 μαζί με το Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Και οι δυο «εναέριες» αποδράσεις ήταν πανομοιότυπες και απολύτως επιτυχημένες. Ο Αλκέτ Ριζάι εντοπίστηκε και συνελήφθη αλλά ο Βασίλης Παλαιοκώστας παραμένει καταζητούμενος.

Ο ίδιος είχε επιχειρήσει και το Μάρτιο του 2013 να δραπετεύσει από τις φυλακές Μαλανδρίνου κρατώντας ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η κινητοποίηση των αρχών σταμάτησε τον κακοποιό και τους συνεργούς του, λίγο πριν από την έξοδο των φυλακών. Ακολούθησαν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις και τελικά ο Αλκέτ Ριζάι παραδόθηκε.

«Δύο στο παρελθόν, επιτυχημένες αποδράσεις με ελικόπτερο, του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Κορυ��αλλού, τον καθιστούν πάντοτε τον πρώτο ύποπτο, όταν υπάρχουν απόπειρες απόδρασης από τις φυλακές και γίνεται σχετική έρευνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαψεύδω κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξή του» δηλώνει ο συνήγορος του Ριζάι, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Το σχέδιο της απόδρασης με ελικόπτερο επιχείρησε να αντιγράψει στις φυλακές Τρικάλων και ο Παναγιώτης Βλαστός το 2013.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top