«Ανοίξτε τα σύνορα, βοηθήστε μας» - Φωνάζουν κλαίγοντας στην Ειδομένη - Ευρώπη ακούς;

Χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι, πεινασμένοι και απελπισμένοι-Έκκληση κάνουν και οι τοπικές αρχές

«Ανοίξτε τα σύνορα, βοηθήστε μας» - Φωνάζουν κλαίγοντας στην Ειδομένη - Ευρώπη ακούς;

Φωνές, δάκρυα και απελπισία «πλημμυρίζουν» την Ειδομένη, όπου χιλιάδες πρόσφυγες ζητούν επιμόνως να ανοίξουν τα σύνορα για να μπορέσουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Με την θλίψη και την απόγνωση "ζωγραφισμένες" στα πρόσωπα τους, χιλιάδες άτομα κάνουν έκκληση για βοήθεια. Κοιμούνται στη βροχή, μένουν για μέρες ολόκληρες νηστικοί …

Σύριοι και Ιρακινοί πρόσφυγες διαμαρτύρονται στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, καθώς είναι εγκλωβισμένοι εκεί... εδώ και πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του Star, Ραλλιώ Λεπίδου, «οι πρόσφυγες προσπαθούν να επιβιώσουν με ότι τους παρέχουν οι οργανώσεις: από φαγητό και ρούχα, μέχρι και... διασκεδαστές για να απαλύνουν τον πόνο των παιδιών, που γυρεύουν μια καλύτερη ζωή, μακριά από τον πόλεμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον καταυλισμό της Ειδομένης, φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή πάνω από 6000 πρόσφυγες, αν και αρχικά ο χώρος σχεδιάστηκε για να βοηθήσει 2000 άτομα!

Την ίδια στιγμή, περίπου 1000 άτομα περιμένουν στο Πολύκαστρο και οι κάτοικοι της Ειδομένης είναι σε απόγνωση, με τις τοπικές αρχές να κάνουν έκκληση στο κράτος να μην στείλει άλλους πρόσφυγες εκεί, αφού δεν αντέχει άλλο κόσμο η περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top