ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ για το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων-Ποια απείλησαν με bullying

Καυτές συνομιλίες

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα των εκβιαστών στο οποίο πρωταγωνιστούν ένας εκδότης και δύο δημοσιογράφοι.

​Στις 11 Φλεβάρη η Α.Κ. (υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ) κατήγγειλε ότι στις 4 Φλεβάρη συναντήθηκε σε καφετέρια με τον κατηγορούμενο Π. Μ. ο οποίος "απαίτησε από εκείνη να δώσει χρήματα στον εκδότη και διευθυντή εφημερίδας, Π. Μ. για να μην γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ", απειλώντας την ως εξής: "Πρόσεχε. Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying".

Αργότερα τους συνάντησε και ο δημοσιογράφος Χ. Φ., διευθυντής ιστοσελίδας. Μαζί, της πρότειναν να συνεργαστούν στον τομέα της διαφήμισης για γνωστή τράπεζα και την ΕΥΔΑΠ.

"Να προσέχεις και να σκεφτείς το παιδί σου"

Σε δεύτερη συνάντηση λίγες ημέρες αργότερα, ο Π.Μ. την προειδοποίησε ότι πρέπει να είναι προσεκτική γιατί την έχουν στοχοποιήσει από τη ΝΔ σε διάφορους μιντιακούς κύκλους, διαδίδοντας ότι χρηματίζεται από διαφημίσεις εξαιτίας της θέσης της στην ΕΥΔΑΠ. Της ανέφερε ότι παρακολουθούν την προσωπική της ζωή και τα τηλέφωνά της και την απείλησε για το παιδί της λέγοντας "έχεις ένα παιδί. Να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου", δημιουργώντας της φόβο και ανησυχία όπως κατέθεσε η ίδια.

Στην ίδια συνάντηση απαίτησε ξανά να δώσει χρήματα στον Π.Μ. για να μην γράφει αρνητικά σχόλια στην εφημερίδα.

Στις 9 Φλεβάρη με αφορμή κάποιο αρνητικό δημοσίευμα για ΕΥΔΑΠ και γνωστή τράπεζα, ο Π.Μ., απαίτησε εκβιαστικά 10.000 ευρώ για την προβολή του Οργανισμού για λογαριασμό του Χ. Φ. και άλλες 10.000 ευρώ για τον εκδότη Π. Μ.

Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος Π.Μ. είχε διατελέσει στη θέση που κατέχει τώρα η Α.Κ. και γνώριζε τα χρηματικά ποσά του προϋπολογισμού της ΕΥΔΑΠ για την προβολή της.

Μετά από αυτή την κατάθεση της Α.Κ. όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθεί διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η άρση απορρήτου και η καταγραφή της δραστηριότητας των τριών εμπλεκόμενων.

"Θα λες ποιον θες να γ@μησουμε"

Στις 12 Φλεβάρη η Α.Κ. συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο Π.Μ. στο Φλοίσβο και η συνάντησή τους ηχογραφήθηκε. Σε αυτή τη συνάντηση ο Π.Μ. ανέφερε ότι και οι φίλοι του έχουν φτιάξει μία ομάδα, η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αφενός υπέρ της κυβέρνησης και αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ��έγοντάς της χαρακτηριστικά: "όταν θέλουμε να γαμ*σουμε, θα λες: Αυτόν θέλουμε να τον γαμ*σουμε μέσα από την κυβέρνηση".

Από τη συνομιλία φάνηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι βασικό όπλο της ομάδας φέρεται να είναι ο εκδότης Π.Μ. ο οποίος μέσω της εφημερίδας του και των δύο ιστοσελίδων του θα δημοσίευε θετικά ή αρνητικά άρθρα, τόσο για την ΕΥΔΑΠ όσο και για τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ως προς την επικείμενη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών. Στη συνάντηση ο δημοσιογράφος Π.Μ. ανέφερε ότι ο εκδότης Π.Μ. είχε αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όταν η Α.Κ. ρώτησε τί θα συνέβαινε αν δεν έδινε τα χρήματα στον εκδότη Π.Μ., ο δημοσιογράφος Π.Μ. της απάντησε: "Άμα δεν του δώσουμε θα έχουμε πρόβλημα, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα δεν είναι ότι του δίνεις, είναι ότι τον χρησιμοποιούμε". Επίσης, της ανέφερε πως ο ίδιος έχει πο��λούς ισχυρούς φίλους και στη μέρα και στη νύχτα, υποστηρίζοντας όμως ότι μπορούν να την προστατεύσουν.

Στη συνέχεια της ζήτησε να εγκρίνει συνολικά το ποσό των 60.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ για τον εκδότη Π.Μ. και της είπε ότι από τη συνεργασία τους θα αποκόμιζαν σε μηνιαία βάση περίπου πεντακόσιες με πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (20.000 ευρώ από ΕΥΔΑΠ κλπ).

Στη συνέχεια της είπε ότι χειρίζεται κάποια sites όπως θέλει αυτός ανεβοκατεβάζοντας άρθρα και της ανέφερε ότι θα της τηλεφωνούσαν για προσφορές οι Γ. Τ., Β. Μ., Ν.Κ., Γ. και Γ.Φ.

Η Α.Κ., σύμφωνα με τη δικογραφία, εμφανίζεται να εργαζόταν στο παρελθόν για τον Γ.Φ. από τον ��ποίο παραιτήθηκε γιατί της οφείλει χρήματα.

Παράλληλα, της ζήτησε να μετ��φέρει στον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά, να μεσολαβήσει σε τράπεζα για υπάλληλο, ο οποίος προοριζόταν να αντικαταστήσει ενδεχομένως τον δημοσιογράφο Π.Μ. στη θέση που αυτός κατείχε στην τράπεζα λέγοντάς της χαρακτηριστικά: "Με τον άλλο τον μαλ*κα τί έγινε που ήταν να έρθει στην τράπεζα; Μίλησες; Να έρθει να πάρει τα λεφτά του και... να μην μας απασχολεί. Να μην μας χαλάσει το σύστημα".

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Π.Μ. επικοινώνησε με τον Γ.Τ.. Τον ενημέρωσε ότι θα έπαιρνε κάποια χρήματα από την ΕΥΔΑΠ και του είπε να γράφει θετικά άρθρα για την κυβέρνηση, τον υπουργό Επικρατείας και υπέρ της νομοθεσίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και σε βάρος των ιδιοκτητών τους. Αργότερα ο Γ.Τ. τον ενημέρωσε ότι έγραψε δύο σελίδες σε εφημερίδες υπέρ του Ν. Παππά.

"Ο αρχιμανδρίτης... Νίκος Παππάς"

Αργότερα, ο Π.Μ. επικοινώνησε με τον εκδότη Π. Μ. και τον ενημέρωσε ότι σε συνάντηση με την Α.Κ. όλα πήγαν "εντάξει και καλύτερα". Ο εκδότης Π.Μ. ενημέρωσε τον Π.Μ. ότι στις 13 Φεβρουαρίου εφημερίδα θα είχε ένα μεγάλο κομμάτι για τον "αρχιμανδρίτη", εννοώντας τον υπουργό Νικ. Παππά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Π.Μ. με τον Β.Μ., του ανέφερε ότι εξασφάλισε ακόμη 1000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ. Ο δεύτερος δήλωσε παραξενεμένος καθώς είχε γράψει, όπως είπε, πολλά αρνητικά σχόλια για το διευθύνοντα της ΕΥΔΑΠ, εξαιτίας της συντρόφου του, Α.Δ.. Ο δημοσιογράφος Π.Μ. φέρεται να του είπε να κατεβάσει ό,τι αρνητικό έχει για την κυβέρνηση και να αρχίσει να γράφει θετικά.

Ανάλογη επικοινωνία είχε με τον Ν.Κ., λέγοντάς του ότι θα εισπράξει 12.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ, αλλά να αρχίσει να γράφει θετικά για την κυβέρνηση.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ηχογραφήσουν μία ακόμη συνάντηση ανάμεσα στην Α.Κ. στον Π.Μ. και τον εκδότη Π.Μ. Ο τελευταίος της ανέφερε ότι έχει παράπονα από την ΕΥΔΑΠ αλλά δεν έχει γράψει κάτι αρνητικό όπως με άλλες ΔΕΚΟ, που δεν του δίνουν χρήματα. Ως δείγμα καλής θέλησης δε, είπε πως δημοσίευσε θετικό άρθρο υπέρ του υπουργείου Επικρατείας. Επίσης, της ανέφερε ότι έχει μεγάλο δημοσιογραφικό πόλεμο σε βάρος του Β. Μ. καθώς έχει δημοσιεύσει δικογραφίες, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.

Της ανέφερε ότι η Ρ.Δ. διαχειρίζεται μεγάλα ποσά και η ομάδα θα μπορούσε να εισπράξει και από εκεί χρήματα. Όταν έφυγε ο εκδότης Π.Μ, ο Π.Μ. ανέφερε στην Α.Κ. ότι αυτός είναι τρελός και μπορεί να γράψει αρνητικά άρθρα για όποιον θέλουν να χτυπήσουν, αλλά επειδή του κάνουν αγωγές θα πρέπει να κερδίζει χρήματα.

"Κέρδιζαν λεφτά ακόμη και από εικονικές ιστοσελίδες"

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να κέρδιζαν χρήματα ακόμη και από εικονικές ιστοσελίδες.

Σε άλλη συνάντησή μεταξύ των Α.Κ., Π.Μ και Χ.Φ., ο τελευταίος φέρεται να λέει ότι μέσω του εκδότη Π.Μ. έπρεπε να επιτεθούν στη ΔΕΗ, με σκοπό να την εκβιάσουν και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη από διαφημίσεις.

Ο Χ.Φ.και ο δημοσιογράφος Π.Μ, φαίνονται να ανέφεραν ότι θα έκαναν το ίδιο με την περιφερειάρχη , Ρ. Δ.: "Η Ρ.Δ. μαλ*κα, για να σου δώσει λεφτά, δεν φτάνει να είσαι... και με την κομματική ταυτότητα δαγκωμένη όπως στο στρατό εκεί να πας δεν θα πάρεις".

Παράλληλα, σχολίασαν ότι για να εισπράξει κανείς χρήματα από γνωστή τράπεζα, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Π. Μ. ενημέρωσε την Α.Κ. ότι ο βουλευτής Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα θα κατέθετε επερώτηση στη Βουλή για τράπεζα και την ΕΥΔΑΠ, αλλά και ότι ο Π. Μ. ανέμενε χρήματα και εντολή για το ποιόν να χτυπήσει.

Ο Π. Μ. φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ενημέρωση, με σκοπό την επίθεση σε άτομα που είτε ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους είτε επιχειρούν να ελέγξουν τη νομιμότητα των ενεργειών του.

Σε επικοινωνία του o T.M. με διευθυντή ενη��ερωτικού site φέρονται να αναφέρθηκαν στις Λούκα Κατσέλη και Μιράντα Ξαφά και στις φήμες που τις ήθελαν υποψίες για τη θέση προέδρου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. Τότε φέρονται να ανέφεραν ότι έπρεπε να συναντηθούν από κοντά, προκειμένου να αρχίσουν να τις καίνε με δημοσιεύματα με σκοπό να αναλάβει πρόεδρος δικός τους άνθρωπος. Μάλιστα, ο Π. Μ. είπε χαρακτηριστικά: "Έχω δύναμη να τους γαμ*σω και να τις κάψουμε τελείως".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΕΙΣΜΟΣ: Ποιος είναι ο εκδότης και οι δυο δημοσιογράφοι που κατηγορούνται για εκβιασμό

Βόμβα: Συνελήφθησαν ΓΝΩΣΤΟΣ εκδότης και δύο δημοσιογράφοι-Κατηγορούνται για εκβιασμό

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΩΤΙΑ για το κύκλωμα δημοσιογράφων-εκβιαστών: Απειλές, ύβρεις και «χορός» εκατομμυρίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top