Υποδοχή ηρώων στα τρακτέρ που είχαν κατέβει στην Αθήνα – Που θα έχουν μπλόκα!

Κλειστό για 72 ώρες το τελωνείο της Νυμφαίας, ανοικτό μόλις 3 ώρες τη μέρα αυτό του Προμαχώνα - «Μπλόκο» και στον Ισθμό

Υποδοχή ηρώων στα τρακτέρ που είχαν κατέβει στην Αθήνα – Που θα έχουν μπλόκα!

Με χειροκροτήματα, συνθήματα και ελληνικές σημαίες υποδέχθηκαν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας τους συναδέλφους τους που επέστρεψαν από την Αθήνα, μετά από δέκα και πλέον ώρες που διήρκησε το ταξίδι.

«Συγκινηθήκαμε, κλάψαμε. Ήταν πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει» λέει στο STAR ένας από τους αγρότες που βρέθηκαν στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα.

«Υποσχόμαστε ότι το σύνθημα “εργατιά, αγροτιά, μια φωνή, μια γροθιά” θα γίνει πράξη και τότε θα έχουμε τη δύναμη πραγματικά να τους γονατίσουμε τους εκμεταλλευτές μας» τόνισε, εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων Βαγγέλης Μπούτας.

Οι αγρότες υπόσχονται και νέες κινητοποιήσεις και επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία ότι δεν θα κάνουν πίσω και θα προσέλθουν σε διάλογο μόνο αν αποσύρει το νομοσχέδιο η κυβέρνηση.

Που θα έχουν μπλόκα από Δευτέρα

Οι αγρότες της Ροδόπης από τη Δευτέρα θα αποκλείσουν για 72 ώρες το τελωνείο της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον κόμβο του Τυχηρού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα.

Το τελωνείο του Προμαχώνα είναι ανοιχτό μόνο τρεις ώρες την ημέρα, ενώ τις υπόλοιπες ώρες δεν επιτρέπεται η διέλευση κανενός φορτηγού και νταλίκας.

Και στη νότια Ελλάδα, όμως, θα συνεχιστούν τα μπλόκα, με τα διόδια του Ισθμού και την παλαιά Εθνική να κλείνουν για πολλές ώρες, ενώ το συντονιστικό των αγροτών θα αποφασίσει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top