Ο κακός ΧΑΜΟΣ στην ΚΕΔΕ: Τους ΕΣΤΗΣΕ ο Μουζάλας και ο δήμαρχος της Κω

Κράτησαν τους δημοσιογράφους απ’ έξω- Παράπονα και έντονος εκνευρισμός

Ο κακός ΧΑΜΟΣ στην ΚΕΔΕ: Τους ΕΣΤΗΣΕ ο Μουζάλας και ο δήμαρχος της Κω

​Τσουνάμι αντιδράσεων και έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων.

Σήμερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) ήταν προγραμματισμένη η συνέλευση παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και του δημάρχου της Κω, Γιώργου Κυρίτση. Ωστόσο κανείς από τους δυο τους δεν εμφανίστηκε, ενώ ο υπουργός έστειλε στη θέση του τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλο.

Η συνεδρίαση στα γραφεία της οδού Ακαδημίας γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής την οποία υποστήριξε και ο Καμίνης. Οι δημοσιογράφοι, λοιπόν, έμειναν απ’ έξω… ωστόσο έγιναν γνωστά τα όσα διαδραματίζονται μέσα στην αίθουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το κλίμα είναι εκρηκτικό και η κουβέντα κινείται στα εξής σημεία:

- Οι δήμαρχοι διαμηνύουν στην κυβέρνηση, ξεχάστε τα hot spot χωρητικότητας 5.000 ατόμων, δεχόμαστε μόνο κέντρα έως 500 άτομα.

- Διατυπώνουν παράπονα γιατί δεν έχουμε διεκδικήσει χρήματα από την Ευρώπη ενώ στη Τουρκία δίνουν 3 δισ. ευρώ

- Γιατί δε ζητήσαμε τα κέντρα να γίνουν στην Τουρκία αλλά δεχτήκαμε να γίνουν εδώ και να θαλασσοπνίγονται οι πρόσφυγες.

Επιπλέον, ξεκαθάρισαν πως ο μόνος δρόμος για να υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση είναι να μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας και όχι να δέχονται αιφνιδιασμούς.

Ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχτηκε σε μια αποστροφή του λόγου του ότι «δεχόμαστε τρομερές πιέσεις από την Ευρώπη προκειμένου στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Φεβρουαρίου να παρουσιάσου��ε συγκεκριμένα αποτελέσματα διαφορετικά μας απειλούν να κλείσουν την Ειδομένη με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εδώ χιλιάδες πρόσφυγες».

Για την ιστορία από τους 700.000 πρόσφυγες που πέρασαν από την Ειδομένη, δεν έχει επιστρέψει κανένας στην Ελλάδα γεγονός που δείχνει πως χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως ενδιάμεσο σταθμό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Ευσταθίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top