360 μέρες πάνω στο τρακτέρ!Ο αγώνας ενός αγρότη για την επιβίωση που του στέρησε την οικογένεια

"Δεν γνωρίζουμε διακοπές, δεν γνωρίζουμε διασκεδάσεις"

360 μέρες πάνω στο τρακτέρ!Ο αγώνας ενός αγρότη για την επιβίωση που του στέρησε την οικογένεια

​Τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής περιγράφει στο STAR ο αγρότης Γιάννης Μαντέος. Για να επιβιώσει έχει στερηθεί πολλά, ακόμη και τη δημιουργία οικογένειας.

Μια ζωή πάνω στο τρακτέρ κι όλη του η αγάπη τα χωράφια του και οι ελιές που καλλιεργεί με μεράκι. Ο Γιάννης Μαντέος, 50 χρόνων από τη Στυλίδα, θυσίασε όπως εξομολογείται, σχεδόν τα πάντα για να ζει από την αγροτική καλλιέργεια.

«Από τις 360 μέρες ο αγρότης και ο ελαιοπαραγωγός δεν σταματά καμιά εποχή και καμιά μέρα να εργάζεται. Δεν γνωρίζουμε διακοπές, δεν γνωρίζουμε διασκεδάσεις, δεν γνωρίζουμε τέτοια ζωή» περιγράφει ο ίδιος.

Ήθελε να παντρευτεί και να αποκτήσει παιδιά, όμως η δύσκολη ζωή στο χωράφι και τα λιγοστά έσοδα δεν τον άφησαν να προχωρήσει.
«Δεν είναι επιλογή που δεν μπόρεσα να κάνω οικογένεια γιατί δεν θα μπορούσα να τη ζήσω αξιοπρεπώς» προσθέτει.
Ο Γιάννης ξυπνάει στις 6 το πρωί και στις 7 είναι στα χωράφια όπου μένει για δέκα ώρες. Κλαδεύει, οργώνει, ραντίζει, μαζεύει τις ελιές και δεν κάθεται στο σπίτι ούτε λεπτό.
«Στο σπίτι μου δεν έχω πολυθρόνα, η πολυθρόνα μου είναι το τρακτέρ. Αν εγώ στρογγυλοκαθίσω, όπως στρογγυλοκάθονται άλλοι, δεν θα μπορέσω να επιβιώσω».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top