Μόνο στο star.gr: Έδιωξαν από την πορεία τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ-Τι απαντά ο ίδιος

Ένταση στη συγκέντρωση των ελεύθερων επαγγελματιών

Μικροένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας των ελεύθερων επαγγελματιών στην οδό Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, όταν έγινε αισθητή η παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, πολλοί διαδηλωτές αντέδρασαν αρνητικά, καταφέρθηκαν εναντίον του και του ζήτησαν να αποχωρήσει ενώ δεν του επέτρεψαν να κάνει δηλώσεις εκεί που ήταν στημένες οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των συγκεντρωμένων τον χτύπησε με το πλακάτ που κρατούσε θέλοντας να του δείξει ότι είναι ανεπιθύμητος.

Καρέ καρέ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ περιγράφει στο star.gr το επεισόδιο

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γιάννης Παναγόπουλος "Διέσχισα τη συγκέντρωση την ώρα που χιλιάδες επιστήμονες διαδήλωναν κατά του ασφαλιστικού. Τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να κάνω δήλωση, μια μικρή ομάδα 5-6 ατόμων άρχισε να φωνάζει και να με υβρίζει. Δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσω, μπήκα ξανά μέσα στον κόσμο και στην συνέχεια έκανα ανενόχλητος τη δήλωση μου.

Είναι οι γνωστές αυτές παρέες που νομίζουν ότι έχουν την ιδεολογική ηγεμονία και την εργολαβική καθοδήγηση των κινημάτων. Δεν σχετίζονται με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν και η πραγματική ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι να ενώσο��με όλοι οι εργαζόμενοι τις δυνάμεις μας. Μισθωτοί, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, όλοι οι άνθρωποι του μόχθου να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται, δηλαδή το Ασφαλιστικό που είναι φορομπηχτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης".

Στο ερώτημα του star.gr, αν αναγνώρισε κάποιον από τους διαδηλωτές που προκάλεσαν το επεισόδιο, ο κύριος Παναγόπουλος είπε: "Όχι δεν αναγνώρισα κάποιον. Ξέρω όμως ότι σε μια συγκέντρωση επιστημονικών φορέων, να φωνάζεις "Ο αγώνας στα χέρια των εργατών", ίσως παραπέμπει αλλού. Εγώ πάντως κατάφερα να κάνω τη δήλωση μου".

2450318.jpg

2450319.jpg

«Κανένας και με κανέναν τρόπο δε θα σπάσει το κοινό αγωνιστικό μέτωπο των κοινωνικών ομάδων όλης της χώρας»- Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για το συμβάν

"Οι προσπάθειες μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού ατόμων, που καμία σχέση δεν είχαν με το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, δε μπορούν να υπονομεύσουν την παρουσία της ΓΣΕΕ στο Συλλαλητήριο των Επιστημονικών φορέων, κατά της ασφαλιστικής απορρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.
Τέτοιου είδους μεμονωμένα περιστατικά μόνο «καλές υπηρεσίες» σε Κυβέρνηση και Δανειστές μπορούν να προσφέρουν.

Η Συνομοσπονδία διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, ότι κανείς και με κανέναν τρόπο δε μπορεί να «σπάσει» το κοινό μέτωπο του αγώνα όλων των κοινωνικών ομάδων της χώρας, ενάντια στις καταστροφικές κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές.
Είναι απόφαση της ΓΣΕΕ, στο πρόσφατο Γενικό της Συμβούλιο, να ενώσει τη φωνή διαμαρτυρίας της και με τους επιστημονικούς φορείς της χώρας (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς) και θα συνεχίσει να το κάνει, σε έναν αγώνα που όπως όλα δείχνουν θα είναι μακρύς και δύσκολος.
Για τη ΓΣΕΕ η ενότητα, η μαζικότητα και η αγωνιστικότητα είναι η μόνη λύση και απο��ελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους, ώστε να μην περάσουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί που εξαθλιώνουν κοινωνία και οικονομία"
2450310.jpg
2450313.jpg
Της Ισμήνης Λέντζου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top