Oh Captain my Captain: ΘΡΗΝΟΣ για μαθητές- Πέθανε ο αγαπημένος τους καθηγητής (ΦΩΤΟ)

Ο Αντρέας Κασσέτας πάλευε με τον καρκίνο

Oh Captain my Captain: ΘΡΗΝΟΣ για μαθητές- Πέθανε ο αγαπημένος τους καθηγητής (ΦΩΤΟ)

​Συγκλονισμένος είναι ο κόσμος των γραμμάτων καθώς την περασμένη Κυριακή έφυγε από τη ζωή ο Αντρέας Κασσέτας. Ο αγαπημένος καθηγητής μαθητών αλλά και συναδέλφων του πέθανε μετά από σκληρή και κυρίως αθόρυβη μάχη με τον καρκίνο.

Ο καθηγητής Φυσικής αλλά και λογοτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών ενώ όσοι τον ήξεραν μιλούν για έναν πραγματικό μαχητή με μεγάλη θέληση για ζωή.

279858_4507885541100_112184994_o.jpg
Ήταν άρρωστος, οι μαθητές του δεν γνώριζαν τίποτα και για να μην χάνει το μάθημα, πήγαινε για θεραπεία τα βράδια. Ώσπου, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, δεν άντεξε πια και σταμάτησε. Πολλοί κάνουν λόγο για την ελληνική εκδοχή του καθηγητή Τζον Κίτινγκ από την ταινία «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών».

Ο ίδιος, όπως λένε όσοι τον ήξεραν ή είχαν περάσει από την τάξη του, δίδασκε με το δικό του μοναδικό τρόπο, κάνοντας τους μαθητές να δουν τη Φυσική που τόσο πολύ αγαπούσε μέσα από τα δικά του μάτια… Μάλιστα και οι συνάδελφοι του, θαύμαζαν τον τρόπο με τον όποιο δίδασκε.

23923447_andreas_kassetas.limghandler.jpg
Γεννήθηκε στο Κουκάκι, κάτω απ’ την Ακρόπολη, κάπου εκεί κοντά στα Δεκεμβριανά, με πατέρα τον Γιάννη από τη Σμύρνη και μητέρα τη Γλυκερία από την Προύσα. Έμεινε πολύ μικρός ορφανός με δυο ακόμα μικρότερα αδέρφια και τη Γλυκερία. Το Δημοτικό και το Γυμνάσιο τα έβγαλε στο Κουκάκι. Τα κατάφερνε στα γράμματα, αφού στο Δημοτικό «πήδηξε» τάξη. Φυσική σπούδασε στην Αθήνα και Σχετικότητα το 1972-1973, στο Παρίσι.

Ο Ανδρέας Κασσέτας διάβαζε αλλά και έγραφε. Συγγραφέας πολλών βιβλίων για τη διδακτική της φυσικής, αλλά και κειμένων που επιχειρούσαν το πάντρεμα φυσικής και λογοτεχνίας.

163767_149661951750830_5799242_n.jpg
Από το πρώτο του βιβλίο το 1972 με τίτλο «Λύνοντας ασκήσεις Φυσικής» μέχρι τα δυο πιο πετυχημένα βιβλία διδακτικής Φυσικών Επιστημών στη χώρα «Το μακρόν Φυσική προ του βραχέως Διδάσκω» και «Το μήλο και το κουάρκ», εκείνος ξεδιπλώνει με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το γραπτό λόγο το ανεπανάληπτο διδακτικό του ταπεραμέντο.

Η πολιτική κηδεία του Ανδρέα Κασσέτα θα γίνει την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 14:00 στην αίθουσα πολιτικών κηδειών του Α΄Νεκροταφείου Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top