ΜΟΝΟ 82 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί στην Ευρώπη- Στην Ελλάδα βρίσκονται χιλιάδες

Έχουν πραγματοποιηθεί πέντε αποστολές

​Μόλις 82 από τους 162 χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας έχουν μετεγκατασταθεί στο πλαίσιο του σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε η Υπηρεσία Ασύλου.

Πιο συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε αποστολές από την Ελλάδα, στο πλαίσιο των οποίων μετεγκαταστάθηκαν 82 άτομα, προς το Λουξεμβούργο (30 άτομα), τη Φινλανδία (24), τη Γερμανία (10), τη Λιθουανία (4) και την Πορτογαλία (14).

Συνολικά 13 ευρωπαϊκές χώρες έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής 565 θέσεις (Λουξεμβούργο, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Φινλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Λετονία, Πολωνία).

Ωστόσο, έχουν κάνει αποδοχή για μόλις 113 από τις θέσεις αυτές. Από τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, εκκρεμεί η ολοκλήρωση για 342 άτομα.

Στο μεταξύ η υπηρεσία Ασύλου, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2015 έχει υποβάλει αιτήματα μετεγκατάστασης για 449 άτομα, 206 από τη Συρία, 209 από το Ιράκ, 33 από την Ερυθραία και έναν ανιθαγενή.

Του Γιάννη Ευσταθίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top