ΑΚΑΡΠΗ η συνάντηση Λουράντου με τον υπ. Υγείας-Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

«Η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση»

​Άκαρπη ήταν η συνάντηση των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η απεργιακή κινητοποίηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ Κώστα Λουράντο «Η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση».

Όπως αναφέρει το συνδικαλιστικό όργανο των φαρμακοποιών ο υπουργός Υγείας δήλωσε άγνοια για ��ην τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης, με την οποία δεν θα είναι υποχρεωτική η κατοχή πτυχίου για να ανοίξει κάποιος φαρμακείο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, δήλωσε ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» για τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Επίσης τόνισε πως το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλίδες, οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top