Νέοι πρόεδροι στο ΣτΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο- 4 μήνες αφότου έληξε η θητεία των προηγουμένων

Μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Νέο πρόεδρο απέκτησε τόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η επιλογή των προέδρων έρχεται με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών από τότε που είχε λήξει η θητεία των Προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη ο Νικόλαος Σακελλαρίου ο οποίος είναι και ο παλαιότερος εκ των αντιπροέδρων του Δικαστηρίου και εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα προέδρου μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Ρίζου που έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στη νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Για το Ελεγκτικό Συνέδριο επελέγη ως πρόεδρος η Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αντιπρόεδρος μέχρι σήμερα στο Δικαστήριο και τρίτη στη δικαστική επετηρίδα, η οποία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και ως πρόεδρος της ενώσεως των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στη θέση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη η Ευτυχία Φουντουλάκη.

Τέλος για τις κενές θέσεις αντιπροέδρων σε Αρείο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο επελέγησαν ανώτατοι δικαστικοί, πολλοί με «βουτιά» στην επετηρίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top