Ωριωνίδες: Βροχή πεφταστεριών στον ελληνικό ουρανό το βράδυ της Τετάρτης

Θα κορυφωθούν το διήμερο 21-22 Οκτωβρίου

Ωριωνίδες: Βροχή πεφταστεριών στον ελληνικό ουρανό το βράδυ της Τετάρτης

​Στην κορύφωση της θα φτάσει η βροχή πεφταστεριών του φθινοπώρου, των Ωριωνίδων, το βράδυ της Τετάρτης, μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το ουράνιο φαινόμενο θα είναι ορατό στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Βροχή μετεώρων ή ορθότερα βροχή διαττόντων αστέρων είναι ένα ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει όταν η Γη διέρχεται μέσα από σμήνη σωματιδίων μετεωρικής ύλης. Η ύλη αυτή προέρχεται συνήθως από κομήτες που έχουν μερικώς ή ολικώς διαλυθεί. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει σε ορισμένη ημέρα του έτους όταν η Γη βρίσκεται στη τομή της τροχιάς της με τη τροχιά κάποιου κομήτη ή πολύ κοντά σ΄ αυτήν.

Γι’ αυτό το λόγο και οι διάττοντες αστέρες παρατηρούνται σαν να «πηγάζουν» από ένα συγκεκριμένο σημείο της ουράνιας σφαίρας, που ονομάζεται ακτινοβόλο σημείο, απ’ όπου και εμφανίζονται με χαρακτηριστικά υψηλότερους ρυθμούς (διάττοντες ανά ώρα) από τον μέσο όρο εμφάνισής τους.

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέσης έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου και δημιουργούνται από τα «κομμάτια» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Φέτος αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους το βράδυ της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου προς χαράματα Πέμπτης 22 Οκτωβρίου.

Απόψε το βράδυ, σε όποια σημεία ο ουρανός είναι καθαρός, απολαύστε την φθινοπωρινή βροχή από πεφταστέρια!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top